Председателят на ГЕРБ Бойко Борисов определи като "фабрикации" и "лъжи" сигналите на служебния вицепремиер Бойко Рашков срещу него. В петък Рашков съобщи, че е получил информация за заплахи от страна на Борисов срещу живота на свидетел по разследване за прикривани престъпления. 

Рашков твърди, че свидетелят бил заплашван лично от бившия премиер, който му казвал, че семейството му "няма да разбере, че яде неговото месо". Очаква се информацията по случая да бъде предадена в прокуратурата до няколко дни. 

Борисов засегна новите твърдения лаконично по време на среща с млади активисти на ГЕРБ в събота сутрин. 

"Сега трескаво търсят някой като оня бизнесмен в комисията (Светослав Илчовски, б.р.), който всъщност нито ме знае, нито ме познава. Като чувам, най-вероятно ще съм изял някой човек вече. Само това не са ми пришили. На филета...", коментира той. 

Той попита защо една седмица след съобщаването на данни за подслушване на опозиционни политици по време на предизборната кампания "няма нищо реално".  

"И те толкова се объркаха и паникьосаха, че трябва много бързо да съшият нещо, да направят някаква компилация, някакъв нов "Костинброд". В желанието си да го сторят, дори ни нарекоха "бивши хора", както са казвали чекиститие в СССР и са унищожили целия цвят на нацията си. Същото е било и тук в България. Основният мотор на това е една мракобесна фигура, шеф на комунистическо следствие, изключително червен, който плаши и създава страх... (Бойко Рашков беше директор на Националната следствена служба през 90-те години, б.р.).  Да излязат и да кажат кои са. Обръщам се към вашите набори. Това в България е правено в 1944 г. Дядо ми е бил кмет на едно село до София и са го пребили с тояги, написали са в смъртния акт, че починал от червен вятър. Същите тези, които са в момента - Радев е издигнат от БСП, Рашков е от БСП, всички са от БСП", каза той. 

""Продължаваме, няма да им се плашите, целта съм аз. После ще сложите тук един портрет, да ме покажете. Затова се боря - ГЕРБ да я има, когато мен ме няма. Дълги години да ги тормозите комунистите", каза още Борисов, като иронизира предстоящата прокурорска проверка с думите "Ще ми носите вода и хляб в ареста" към младежките активисти на партията. Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Панов и Касимова са "за" зеления сертификат, но "против" закъснялото му въвеждане

Кандидат-президентската двойка призова гражданите да се ваксинират

На 21 години е починал певецът Денис Теофиков

Той беше един от популярните попфолк изпълнители

От 25 октомври центърът за ваксинация в "Пирогов" ще работи до полунощ

За бързите антигенни тестове ще се плаща само такса 10 лв. за вземане на пробата

Наследникът на Хабсбургите, който иска да влезе в света на F1

24-годишният Фердинанд спечели "24-те часа на Льо Ман" и иска да пробие на най-високо ниво

Почина бившият генерален директор на БНТ Кирил Гоцев

Кирил Гоцев беше професионален фотограф и дълги години организираше фотопленери на морето, в които участваше със свои изложби

Ясен Григоров: Eдин млад фотограф се връща от Лондон, за да снима Северозапада

Проектът му "Образцов дом" е едно завръщане към детството, към корените на семейството му и към един от най-бедните региони в ЕС

Децата от 1.-4. клас могат да се върнат в училище до 7-10 дни, ще влизат с тестове тип близалки

МОН и МЗ предлагат мярката, Министерството на финансите ще отпусне средства

Корнелия Нинова смята да се ваксинира, когато ѝ "изтекат антителата"

Лидерът на БСП прекара коронавируса два пъти