Борисов не вярва, че ще има ротация на правителството

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов вече втори ден говори за проблеми с правителството, като в петък изрази съмнение, че изобщо ще се стигне до ротация на кабинета - какъвто е първоначалният план на двете най-големи парламентарни групи.

"Нали никой от вас не се съмнява, че ротация няма да има.... Аз не си представям деня след 8 месеца, когато се ротираме и ще стане правителство на ГЕРБ", коментира той пред журналисти.

Скептицизмът на Борисов идвал от няколко места, включително и факта, че ГЕРБ и ПП-ДБ не са подписали споразумение за кабинет, към което да се придържат.

"Ние споразумение нямаме. Вчера казах да се подпише споразумение, което да ни придържа. Те правят всичко, което (депутатът от ГЕРБ) Делян Добрев предупреждаваше. И в същото време искат и да командват и парламентарната ни група" критикува ги той.

Лидерът на ГЕРБ разказа, че в четвъртък за първи път се е срещнал с представителката на "Продължаваме промяната" и бивш началник на кабинета "Петков" Лена Бориславова. В разговор с нея той разбрал "истинските намерение" на новата коалиция, а по думите му това са: "да управляват еднолично държавата както парламента, както законодателната власт, регулаторните органи.... с 36 депутати всичко, което може да се командва".

Борисов отказа да навлезе в повече подробности около срещата си с Бориславова, която се е случила по време на прием в посолството на Великобритания.

След разговора си с нея той помолил от своя екип да му извадят записа от Националния съвет на "Продължаваме промяната", който беше разпространен преди месец от депутата Радостин Василев. Според лидера на ГЕРБ управляващите от ПП-ДБ в момента правят точно това, което се чува и в записа - назначават свои министри, заместник-министри, сменят кадри в министерствата и агенциите.

Борисов критикува представителите на ПП и за това, че в записа говорят за стратегията си към местните избори. Той ги обвини, че те "се старят да спечелят служебно" предстоящия местен вот.

След като изложи множество от проблемите си с ПП-ДБ лидерът на ГЕРБ все пак каза, че няма да свали това правителство, което съществувало благодарение на неговата партия.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Живот

Супер лесни мини козуначени венци с бакпулвер

Приготвят се бързо и лесно, само с бакпулвер, а вкусът им е все толкова неустоим

11:53 - 03.05.2024
Важно днес

България се придвижи до топ 60 на класацията за свобода на медиите

Със сериозни критики към редакционната независимост

09:43 - 03.05.2024
Важно днес

Руска атака в Харковска област, ранени са най-малко 8 деца

Ударите са били срещу град Дергачи, поразени са жилищни сгради

19:43 - 02.05.2024
Важно днес

Байдън след безредиците: Всеки има право да протестира, но не и да сее хаос

Президентът на САЩ заяви, че няма промяна на позицията му за войната в Близкия Изток

18:27 - 02.05.2024
Живот

Войната между TikTok и UMG приключи. Музиката на Адел, Дрейк и други артисти се връща в платформата

Музиката на най-големите изпълнители в света се завръщат в TikTok

17:35 - 02.05.2024