Снимка: © Screenshot/bTV

"От 1300-1400-годишна история за първи път връзка с Гърция започнах да правя аз", коментира днес Бойко Борисов в отговор на въпрос защо по време на трите негови мандата като премиер, не е построена газовата връзка с Гърция, т.нар интерконектор.

"Защо Иван Костов не направи газовата връзка с Гърция, като бяха те, а, защо не я направи?", коментира още в характерния си стил Бойко Борисов.

По думите му от ГЕРБ започнали газовата връзка, "когато са имали възможност, а дълго време са нямали възможност, защото трябвало да изплащат увеличените пенсии от управлението на Сергей Станишев".

Борисов говори още за посредниците, които той бил махнал, а Продължаваме промяната са върнали - има предвид периода, в който "Газпром" едностранно спря подаването на газ за България в нарушение на договора.

"Как ще ме сравнява с Кирил Петков - това е най-голямата обида, която ми нанесе". Така лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов коментира думите на президента Румен Радев, който миналата седмица сравни правителството на Борисов с това на Петков по отношение на енергийната криза.

Лидерът на ГЕРБ посочи, че не трябва да има нов договор с руската компания "Газпром".

Всичко можеше, ако не се правеха на фалшиви герои - да си продължат за няколко месеца доставките, а през това време да сключат дългосрочни договори. Целта е да фалират "Булгаргаз". Убеден съм, че техните избиратели като разберат колко пари са похарчили и погубили ще ги изоставят“, каза Борисов по адрес на бившите управляващи.

Радев видя "посредници и лобисти" зад недоволството срещу служебния кабинет

Той каза, че правителството на Кирил Петков е довело до "катастрофа във всяка една сфера", а "експериментът с Петков и Василев" е донесъл милиарди щети за страната.

„Провал в туризма, провал в земеделието, контрабанда от Украйна, няма дърва за огрев - не само че са много скъпи, но и ги няма“, изтъкна той.

На въпрос дали е възможна управленска коалиция между ГЕРБ и "Продължаваме промяната", Борисов отхвърли идеята, като посочи, че избирателите му няма да допуснат това заради "нанесените щети на партиите на промяната". Той изрази и надежда, че резултатите от предстоящите през октомври месец предсрочни избори ще бъдат различни.

„Господ е всемогъщ. Той може да забави, но никога не забравя. На Кирил Петков и неговата партия им се случиха за 6 месеца това, което те причиниха на нашата. Но ние поне удържахме 10-12 години, а те на шестия месец вече не знаеха къде са", коментира лидерът на ГЕРБ.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Прокуратурата поиска 15 г. затвор за Кристиан Николов, обвинен за смъртта на Милен Цветков

Държавното обвинение иска по-тежка присъда за обвияемия за смъртта на Милен Цветков.

Русия иска да скрие вота на над 190 държави в ООН при осъждането на псевдореферендумите ѝ

Москва настоява за таен вот, за да "прикрие" съюзниците си

Николай Събев няма да е депутат, но остава "част от отбора на ПП"

"Политическият start-up вече е утвърдена партия, и аз съм спокоен за бъдещето й"

Двама в ГЕРБ, избрани с преференции, се отказаха в полза на Георг Георгиев

Изненадващ следизборен "листопад" в ГЕРБ Ловеч

"Капитан Андреево" ще стане обект от националната сигурност

Напрежението в БАБХ вкара служебния кабинет в обяснителен режим

WSJ: Украйна вече получава повече танкове от бягащите руснаци, отколкото от Запада

Русия се оказа най-големият "доставчик" на тежко въоръжение

Babylon Berlin 4: Новият сезон на култовия германски сериал тръгва по HBO Max

Часовникът спира в Берлин през 1930 г., точно след Голямата депресия и началото на възхода на Нацистката партия на Адолф Хитлер