Борисов: "От 1300-1400-годишна история - за първи път връзка с Гърция започнах да правя аз" Снимка: © Screenshot/bTV

"От 1300-1400-годишна история за първи път връзка с Гърция започнах да правя аз", коментира днес Бойко Борисов в отговор на въпрос защо по време на трите негови мандата като премиер, не е построена газовата връзка с Гърция, т.нар интерконектор.

"Защо Иван Костов не направи газовата връзка с Гърция, като бяха те, а, защо не я направи?", коментира още в характерния си стил Бойко Борисов.

По думите му от ГЕРБ започнали газовата връзка, "когато са имали възможност, а дълго време са нямали възможност, защото трябвало да изплащат увеличените пенсии от управлението на Сергей Станишев".

Борисов говори още за посредниците, които той бил махнал, а Продължаваме промяната са върнали - има предвид периода, в който "Газпром" едностранно спря подаването на газ за България в нарушение на договора.

"Как ще ме сравнява с Кирил Петков - това е най-голямата обида, която ми нанесе". Така лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов коментира думите на президента Румен Радев, който миналата седмица сравни правителството на Борисов с това на Петков по отношение на енергийната криза.

Лидерът на ГЕРБ посочи, че не трябва да има нов договор с руската компания "Газпром".

Всичко можеше, ако не се правеха на фалшиви герои - да си продължат за няколко месеца доставките, а през това време да сключат дългосрочни договори. Целта е да фалират "Булгаргаз". Убеден съм, че техните избиратели като разберат колко пари са похарчили и погубили ще ги изоставят“, каза Борисов по адрес на бившите управляващи.

Радев видя "посредници и лобисти" зад недоволството срещу служебния кабинет

Той каза, че правителството на Кирил Петков е довело до "катастрофа във всяка една сфера", а "експериментът с Петков и Василев" е донесъл милиарди щети за страната.

„Провал в туризма, провал в земеделието, контрабанда от Украйна, няма дърва за огрев - не само че са много скъпи, но и ги няма“, изтъкна той.

На въпрос дали е възможна управленска коалиция между ГЕРБ и "Продължаваме промяната", Борисов отхвърли идеята, като посочи, че избирателите му няма да допуснат това заради "нанесените щети на партиите на промяната". Той изрази и надежда, че резултатите от предстоящите през октомври месец предсрочни избори ще бъдат различни.

„Господ е всемогъщ. Той може да забави, но никога не забравя. На Кирил Петков и неговата партия им се случиха за 6 месеца това, което те причиниха на нашата. Но ние поне удържахме 10-12 години, а те на шестия месец вече не знаеха къде са", коментира лидерът на ГЕРБ.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Петьо Петров - Еврото е в "близка на нас страна", според СДВР

Любена Павлова е "свързващото звено" на групите на Еврото и Нотариуса

09:15 - 22.02.2024
Важно днес

Протест в София след освобождаването на шофьора, убил 15-годишния Филип

37-годишният Петър Тодоров беше пуснат от съда под домашен арест

18:16 - 21.02.2024
Живот

Майкъл Сера ли се оказа създателят на CeraVe? Супербоул разкри загадката

„О, не знаехте ли? Истината се крие пред очите. Аз съм CeraVe“

16:50 - 21.02.2024
Важно днес

Прокурор и следовател отричат познанство с Нотариуса, не знаели и за клуба за магистрати

Радослав Димов и Ясен Тодоров сами поискаха да бъде изслушани по случая

16:38 - 21.02.2024
Важно днес

Почиташ паметта на Навални - привикват те за военна служба

Москва е разпоредила идентифициране на всички, който отдават почит на опозиционера след смъртта му

15:02 - 21.02.2024