Борисов отряза Асен Василев за ДДС на ресторантьорите и сигналите за укрити данъци Снимка: © Булевард България

Председателят на ГЕРБ отхвърли изпреварващо идеите на Асен Василев за възстановяване на 20% ДДС за ресторантьорите и за схемата с бонуси за хора, сигнализиращи за неплатени данъци на фирми.

Борисов така и не обясни защо 3 години след Covid-пандемията държавата трябва да продължава да събира по-нисък ДДС от заведенията, но намекна, че противоепидемичните мерки можело отново да се върнат, а браншът "буквално беше размазан" от локдауна при неговото управление през 2020.

Той беше доста по-критичен срещу предложението за финансов стимул на хора, които подават сигнали за укрити данъци, акцизи, осигуровки и други задължения към бюджета.

"Никой не е говорил с най-голямата парламентарна група за подобно нещо. С връщането на ДС в София, бонус-донос си върви като нещо съвсем реално, защото ДС без доноси не могат да съществува. Някой трябва да донася, да клевети, да пуска сигнали, за което да получава пари - агентурни, най-вероятно", обяви Борисов с намек към семейното минало на кандидата на ПП-ДБ за кмет на София Васил Терзиев.

"Отиваш и даваш сигнали за 100 фирми, по Търговския регистър си избираш и даваш. Все за една ще намерят и отиваш да си вземеш парите. Такива авангардни предложения е хубаво да се обсъдят с некоалиционните партньори, за да не се налага да ги коментираме постфактум. Няма да ги подкрепим. След като внуците на ДС управляват, доносите са "храната", материята, от която живеят", беше коментарът му.

В същото време, Борисов обяви, че управляващото мнозинство остава "много стабилно", като даде за пример подкрепата за "младежката мечта" на Кирил Петков за защита на три плажа Корал, Иракли и Карадере от застрояване.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

ЦСКА отново победи "Левски"

18:29 - 27.04.2024
Важно днес

Шествия на агитките на "Левски" и ЦСКА ще затруднят движението в София

Очаква се кръстовището на Орлов мост да бъде затворено за кратко около 15:15 - 16:00 ч.

12:33 - 27.04.2024
Важно днес

Русия атакува украинската енергетика в три области

Ударени са четири топлоелектрически централи

11:06 - 27.04.2024
GEN Z дневници

Vol. 19: Кой изобщо слуша Тейлър Суифт, гълъб в парламента, сбогом "Ема Стоун"

Кои са 5-те новини от седмицата, направили впечатление на Gen Z поколението в "Булевард България"?

10:22 - 27.04.2024