Борисов поиска оставката на своя "приятел" и кмет на Пловдив Здравко Димитров (Обновена)

Новината е обновена в 13:24 ч. на 4 февруари


Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов поиска оставката на кмета на Пловдив Здравко Димитров, съобщава БНР. Това стана по време на негово посещение в града под тепетата.

По думите му, основната причина за поисканата оставка е системното несправяне на градския управник с редица проблеми, включително и заради скандалите около строежа на стадион "Христо Ботев".

"Обичам го, уважавам го, но не се справи и ни създаде проблем!", каза Борисов по адрес на Димитров.

От известно време в Пловдив има напрежение заради строежа на стадионa "Христо Ботев", който поскъпна многократно. Общата сума за стадиона нарасна до 58 млн. лв., а Димитров каза, че не достигат близо 22 млн. лв. въпреки че преди години държавата отпусна милиони средства за проекта. Стигна се до недоволството на фенове, граждани и дори общински съветници.

Борисов иска и оставката на зам.-кмета на Пловдив в ресор "Строителство и инвестиции" Пламен Райчев. Според него, действията на ръководството на общината предизвикват само протести, а работата им по строежа на стадиона е некачествена.

Здравко Димитров отхвърли исканията на Борисов, като каза, че е "избран от пловдичани, а не е назначаван".

"Това искане ми идва като гръм от ясно небе. Ще обмисля в следващите дни какво да направя”, се казва в позиция на кмета, разпространена до медиите.

По думите му, дебатът за Пловдив трябва да се води с гражданите, а не "на партийни сбирки".

Още миналата година лидерът на ГЕРБ обяви, че партията няма да издига кандидатурата на Здравко Димитров за предстоящите местни избори. Тогава той не даде подробности около решението си, но каза, че Димитров му е "приятел" и ще довърши мандата си, а след това ще остане на работа в партията.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Култура

Новият албум на Били Айлиш и еволюцията на един аутсайдер в поп музиката

Ако в музикалната индустрия има някакви популярни течения, то Били Айлиш прави всичко възможно, за да ги избегне

11:54 - 18.05.2024
Важно днес

Откриха 6.5 млн. къса нелегални цигари, скрити в ел. табла на ГКПП "Кулата"

Агенция „Митници“ съобщава, че това е най-голямото количество нелегални цигари, задържани на "Кулата" за последните две години.

10:56 - 18.05.2024