Борисов препоръча самоуправление на "Левски" Снимка: © Getty Images

Премиерът Бойко Борисов препоръча на феновете на ФК "Левски" да се освободят от зависимост от "благодетелите" си и да придобият собственост върху акциите на клуба.

Коментарът му дойде по време на среща с представители на агитките на клуба, която се случи след предупреждението на главния спонсор Васил Божков за оттегляне на финансирането, в случай че хазартният му бизнес бъде отнет от държавата.

"Футболният клуб "Левски" го има и пак ще го има. Ако искате да го има във вида, по който вие си го представяте, акциите трябва да са при вас и да си държите управлението, както в "Барселона" и "Реал Мадрид" феновете имат важна роля", е казал Борисов по време на срещата с петимата представители на сините фенклубове.

Премиерът не е дал сигнал за готовност да преразгледа готвената национализация на лотарийния бизнес, която би засегнала двата най-големи оператора, собственост на Васил Божков. Вместо това Борисов е представил доклада на АДФИ за пропуснатите ползи за държавата от двустепенното таксуване на хазарта пред феновете на "Левски".

"Това нещо го даваме на прокуратурата. Къде е "Левски" в цялата работа? Какво искате да направим? Този доклад да го скрием? И вие се срещате, излизате и ме плашите с бунтове?", коментира той.

Реакцията на представителите на фенклубовете е била резервирана. На пресконференцията след срещата те посочват, че не са разбрали от Борисов дали докладът на АДФИ доказва евентуална вина на Васил Божков за укриване на данъци или само показва, че "в закона е била оставена вратичка".

Те посочват още, че не са готови да поемат управлението на клуба, въпреки че определят модела на издръжка на футболния отбор чрез "благодетел" като порочен.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Руските чиновници вече не могат да пътуват дори до "приятелски" страни

Забраната е заради опасения, че могат да изнесат тайни на Русия зад граница

19:49 - 18.04.2024
Важно днес

Нови санкции изолират Иран с цел да пречат на производството на дронове "Шахед"

Техеран атакува Израел с "Шахед", с тях и Русия стреля по Украйна

19:03 - 18.04.2024
Важно днес

МВР отчете 10 срещи на Бойко Рашков с обвинените в контрабанда баща и син

Новият шеф на "Митниците" питат депутатите как очакват обикновен митничар да е "юнак" срещу каналджиите

16:00 - 18.04.2024
Бизнес

Ръст на измамите с фалшиви обяви за работа, сочи доклад на Revolut за сигурността на потребителите

Най-разпространени остават класическите измами с карта

15:40 - 18.04.2024
Европейски дневници

Бургас посрещна роуд шоуто на подкаста "Европеец"

Епизод 2: Бургас - проследете събитието на живо

13:01 - 18.04.2024