Снимка: © Getty Images

Премиерът Бойко Борисов препоръча на феновете на ФК "Левски" да се освободят от зависимост от "благодетелите" си и да придобият собственост върху акциите на клуба. 

Коментарът му дойде по време на среща с представители на агитките на клуба, която се случи след предупреждението на главния спонсор Васил Божков за оттегляне на финансирането, в случай че хазартният му бизнес бъде отнет от държавата. 

"Футболният клуб "Левски" го има и пак ще го има. Ако искате да го има във вида, по който вие си го представяте, акциите трябва да са при вас и да си държите управлението, както в "Барселона" и "Реал Мадрид" феновете имат важна роля", е казал Борисов по време на срещата с петимата представители на сините фенклубове. 

Премиерът не е дал сигнал за готовност да преразгледа готвената национализация на лотарийния бизнес, която би засегнала двата най-големи оператора, собственост на Васил Божков. Вместо това Борисов е представил доклада на АДФИ за пропуснатите ползи за държавата от двустепенното таксуване на хазарта пред феновете на "Левски". 

"Това нещо го даваме на прокуратурата. Къде е "Левски" в цялата работа? Какво искате да направим? Този доклад да го скрием? И вие се срещате, излизате и ме плашите с бунтове?", коментира той. 

Реакцията на представителите на фенклубовете е била резервирана. На пресконференцията след срещата те посочват, че не са разбрали от Борисов дали докладът на АДФИ доказва евентуална вина на Васил Божков за укриване на данъци или само показва, че "в закона е била оставена вратичка". 

Те посочват още, че не са готови да поемат управлението на клуба, въпреки че определят модела на издръжка на футболния отбор чрез "благодетел" като порочен. 


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Бургерът на бъдещето е вкусен, различен и екологичен

G burger е български и не се прави на месо

Пламен Николов: България не е имала премиер като мен досега

Изчегъртването "няма да е стратегия на правителството"

Слави Трифонов реши да изясни "тайминга" на номинацията на Пламен Николов

ИТН се разграничи от "спекулациите" около кандидатурата на Петър Илиев

“Делта” вариантът вече преобладава в България

63% от секвенираните проби са с новия вариант

Кой е Пламен Николов - новият кандидат за премиер на "Има такъв народ"

От кастинга за политици на Слави Трифонов до премиерския мандат