Борисов търси нов кандидат-кмет на София в "бъдещата смяна" на ГЕРБ

Третият мандат на Йорданка Фандъкова като кмет на София най-вероятно ще бъде и последен, а бъдещият кандидат на ГЕРБ за най-важната позиция в местната власт ще дойде от редиците на младежката организация.

Това стана ясно от думите на Бойко Борисов по време на поредната партийна сбирка по Facebook от резиденция "Бояна".

"Това ни е бъдещата смяна и след 3 години от тях ще избираме новия кмет на София, новия СОС, новите депутати и министри. Искам вие да поемете още 2,5 години, да направим това, което софиянци още очакват от нас... Какво очакват софиянци от вас? София е модерен град. Следващите ни дни, месеци, година максимум, трябва да бъде дигитална София", каза Борисов пред младежкия актив на ГЕРБ, част от които заемат позиции в администрацията на Столична община или в СОС.

Йорданка Фандъкова стана кмет на София през 2009 г. на частични местни избори, като замени Бойко Борисов на позицията малко след като той беше избран за премиер. Преди това тя пак беше част от екипа на Столична община, но като зам.-кмет по образованието и културата.

Тя беше преизбрана през 2011 и 2015 г. още на първи тур, но през 2019 г. се наложи да отиде на балотаж срещу Мая Манолова, за да получи нов мандат. Слабият резултат на ГЕРБ в два от трите столични избирателни райони на парламетнарните избори през 2021 г. накара Бойко Борисов да прехвърли вината върху недостатъчната агитационна активност на кмета на София. На 11 май се очаква да бъдат направени и промени в Изпълнителната комисия на ГЕРБ.

"С теб си имаме и кандидат-кметове на София. С работата си те ще се наложат. Вече идват времена, когато красота, харизма, сила ловкост... хората търсят кой ще им свърши работа", каза още той, като се обърна към Фандъкова.

Борисов, който в момента е в отпуск по болест заради операция на коляното, обяви, че "чака (партиите в 45 Народно събрание) да се намотаят", за да започне да се занимава с партията си.

"Мога много работа да свърша тук. Познавам ви, знам ви, такива сте стотици. Имаме готови кадри. Аз съм удовлетворен", каза още той.



Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Умишлен палеж е причинил смъртта на българското семейство в Германия

Прокуратурата във Вупертал разследва опит за убийство.

13:02 - 28.03.2024
Политика

Чехия разби руска мрежа за влияние на евроизборите и наложи санкции

Европейски политици са получавали пари от руски фондове за предизборните си кампании

12:35 - 28.03.2024
Важно днес

Кирил Петков: Няма да позволим регулаторите да се наредят на бърза ръка

Съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков отговори задочно на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, който по-рано му предложи "да си решим регулаторите".

11:48 - 28.03.2024
Живот

Завръща ли се Слави Трифонов в bTV?

Риалити формат на "Шоуто на Слави" тръгва в bTV след 15 г. пауза

09:24 - 28.03.2024