Борисов внезапно излезе в отпуск ден преди изслушването си в Народното събрание Снимка: © Facebook.com/Бойко Борисов

Премиерът в оставка Бойко Борисов изненадващо реши да излезе в отпуск и да прехвърли функциите си на Томислав Дончев.

Решението му беше обявено само няколко часа след като председателският съвет на новото Народно събрание прие да го извика на изслушване в парламента заради плана за възстановяване, който България трябва да представи пред ЕК.

"Имам да си върша много работа и в партията, а и да подготвим добро правителство. Това отнема време. Не искам да нося две дини под една мишница. Искам да си свършим работата качествено. В 9 ч. искам да депозирате в деловодството на парламента плана за възстановяване. Ако искат - да го приемат, ако искат - да го отхвърлят, ако искат - да го надградят", каза Борисов по време на извънредно заседание на кабинета.

По думите му - Томислав Дончев е "събирателният образ на този план", затова той можел да го разясни на всеки, който пожелае.

Борисов обяви, че "съжалява искрено, че още в първия ден на новото Народно събрание има излъгани очаквания и стана ясно, че енергията на младите хора, желаещи по-добър живот, беше използвана, за да се намърдат в парламента добре забравени стари лица".

"Ние ще внесем мажоритарни избори и ако искат, да ги приемат. Но съжалявам, че тези, които години говореха, че това е най-важното, сега ще се плъзнат по една популистка плоскост да направим субсидията на париите един лев и да вкарат цялата политическа класа в ръцете на олигархията, на тези, които във всяко интервю не пропускат да кажат, че са платили протестите", каза още той.

Това е поредният случай, в който Бойко Борисов намира начин да не се яви на контрол от парламента - макар че за първи път се принуждава да вземе отпуск, за да не се налага да дава отговори на народните представители.


НОЩ се разформирова със заповед на Бойко Борисов


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

И Живко Коцев вече е с обвинение за участие в организирана престъпна група

Наложена му е парична гаранция в размер на 20 000 лева.

19:02 - 17.04.2024