Снимка: © Screenshot

ГЕРБ предложи да бъде въведен таван от 2,70 лв. за литър бензин, за да бъдат компенсирани "справедливо" всички потребители.

Идеята беше лансирана от Бойко Борисов три дни след като влезе в сила бюджетната компенсация от 0,25 лв. за шофьорите, които зареждат горива без добавки в личните си автомобили. Отстъпките не важат за по-скъпите видове бензин и дизел, не важат и за колите, които са регистрирани на името на фирми.

Борисов обяви, че ще търси подкрепа за въвеждане на таван на горивата още в рамките на този мандат на парламента.

"Защо примерно колата, която ми е на лизинг, няма да ползва отстъпка 25 стотинки, а от моите данъци ще отиват за някой, който ще ползва? Къде е правдата, къде е равенството, каква е тази мярка? Или са си направили пак далавери с бензиностанциите? 1,20 лв. крадат“, каза Борисов.

Не стана ясно защо ГЕРБ не се възползва от възможността да предложи такава опция още преди две седмици, когато се гласуваше актуализацията на бюджета.

"Защо едни хора ще плащаме на други отстъпката? Ние предлагаме таван от 2,70 лв. и се надяваме, че политическите партии, които не лапат, не са корумпирани от далаверата с нафтата и бензина, ще ни подкрепят", обяви Борисов, който преди дни обяви курс към предсрочни избори и възнамерява да върне втория мандат.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Автобус с деца катастрофира на АМ "Тракия"

Децата са от Сърбия и са се връщали от море