България застава начело на британска класация за най-изгодни ски курорти, като две от зимните дестинации в страната се оказват особено евтини за английските скиори.

Класацията на "Post Office Travel Money" използва специално разработен барометър, който подрежда европейските зимни курорти, като взима предвид разходите за настаняване, обучение, наем на оборудване и цени за лифт карти.

Начело на нея застава Боровец, където посетителите трябва да заплатят средно около 506 паунда. Това изглежда е най-ниската цена за използване на ски услуги в Европа, като българският комплекс изпреварва няколко подобни дестинации в Италия и Австрия.

Банско пък е трети в класацията, но е определен за най-изгодния курорт за четиричленно семейство, като общите разходи са изчислени на средна цена от 1548 паунда.

Най-скъпа се оказва швейцарският Цермат, който струва средно 1367 британски лири за престой от една седмица.

Британската класация посочва още, че през 2023 г. България и Италия за втора поредна година ще са начело по брой на скиорите, които търсят изгодни оферти за ски пистите.

Българските ски курорти очакват силен сезон, въпреки че цените на картите за лифтове и нощувките са по-високи в сравнение с миналогодишните цени у нас.

Съгласно цените, публикувани от фирмата концесионер на пистите в Банско, дневната карта за единствения лифт в ски зоната ще струва 90 лв., като миналата зима тя е била на цена от 79 лв. Увеличение има и за сезонните карти, както и за дневните карти за младежи и за деца.

Компания продава ски четническа униформа, за да събере средства за реставрация на паметника на Шипка Патриотичен кич: Срещу 1878 лв. - с "четническа ски униформа" по пистите


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Кирил Петков: Записът е рязан и лепен, службите работят като компроматна машина

Атанас Атанасов попитад дали ДАНС ще провери подслушването в партийна централа

17:54 - 21.05.2024
Живот

Роклята на Кейт Бланшет породи спекулации за призив за солидарност с Палестина

Политическо послание ли е тоалетът на Кейт Бланшет на червения килим в Кан?

17:30 - 21.05.2024
Европейски дневници

Какви езици говори българинът? И колко различна е картината в ЕС

10% от българите определят и руския като важен за развитието им

16:43 - 21.05.2024
Важно днес

МОН компенсира зрелостниците с по 4 точки заради липсващи диаграми в матурата по български език

Всички зрелостници ще получат служебно по 4 точки заради проблем при отпечатването на някои от тестовете

15:30 - 21.05.2024