Снимка: © bTV

Служебният вътрешен министър Бойко Рашков е избрал Петър Тодоров за нов ръководител на областната дирекция на МВР в Пловдив. 

Досегашният шеф на полицията в града Йордан Рогачев се намираше в болничен отпуск. Той няма да бъде уволнен, докато се лекува, но функциите му ще бъдат прехвърлени на Тодоров, който ще бъде повишен до зам.-директор и и.д. ръководител на службата.  

Новината за смяната беше съобщена от Рашков при посещението му в града след акцията, при която беше арестуван началник на 3 Районно управление на МВР. 

Рашков определи като "удар срещу авторитета на МВР" съществуването на организирана престъпна група, в която са участвали действащи полицаи. 

"Това е удар, който се отразява на авторитета на всички служители от ОДМВР Пловдив. Не трябва да забравяме, че разследването е резултат на честна и почтена дейност на Вътрешната дирекция, подчинена директно на министъра. Няма престъпност с или без пагони. Има престъпнсот. В конкретния случай тя е от престъпници с пагони и без пагони. Още не сме сигурни какъв е мащабът, защото сме още в първите днди на разследването, което се провежда доста активно", каза той. 

Рашков посочи, че "когато има деморализация отгоре надолу, тя ще стигне и до редовите служители". 

"Когато виждаме някъде в някои помещения или мебели кюлчета със злато и милиони, ей така за лека нощ, когато всеки разумен български гражданин разбира, че такива имущества са невъзможни дори да си министър-председател, това се отразява и на морала на редовия служител на МВР", каза Рашков.

Новият директор на МВР Пловдив е дългогодишен служител от системата с 30-годишен стаж, "един от доайените тук", както го нарече Бойко Рашков. Досега Тодоров е бил началник на 1 РПУ. 

"Разчитаме на него. Под негово ръководство дирекцията трябва да вземе всички мерки, за да участваме в честни избори", каза той. 


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Панов и Касимова са "за" зеления сертификат, но "против" закъснялото му въвеждане

Кандидат-президентската двойка призова гражданите да се ваксинират

На 21 години е починал певецът Денис Теофиков

Той беше един от популярните попфолк изпълнители

От 25 октомври центърът за ваксинация в "Пирогов" ще работи до полунощ

За бързите антигенни тестове ще се плаща само такса 10 лв. за вземане на пробата

Наследникът на Хабсбургите, който иска да влезе в света на F1

24-годишният Фердинанд спечели "24-те часа на Льо Ман" и иска да пробие на най-високо ниво

Почина бившият генерален директор на БНТ Кирил Гоцев

Кирил Гоцев беше професионален фотограф и дълги години организираше фотопленери на морето, в които участваше със свои изложби

Ясен Григоров: Eдин млад фотограф се връща от Лондон, за да снима Северозапада

Проектът му "Образцов дом" е едно завръщане към детството, към корените на семейството му и към един от най-бедните региони в ЕС

Децата от 1.-4. клас могат да се върнат в училище до 7-10 дни, ще влизат с тестове тип близалки

МОН и МЗ предлагат мярката, Министерството на финансите ще отпусне средства

Корнелия Нинова смята да се ваксинира, когато ѝ "изтекат антителата"

Лидерът на БСП прекара коронавируса два пъти