Снимка: © bTV

Служебният вътрешен министър Бойко Рашков е избрал Петър Тодоров за нов ръководител на областната дирекция на МВР в Пловдив.

Досегашният шеф на полицията в града Йордан Рогачев се намираше в болничен отпуск. Той няма да бъде уволнен, докато се лекува, но функциите му ще бъдат прехвърлени на Тодоров, който ще бъде повишен до зам.-директор и и.д. ръководител на службата.

Новината за смяната беше съобщена от Рашков при посещението му в града след акцията, при която беше арестуван началник на 3 Районно управление на МВР.

Рашков определи като "удар срещу авторитета на МВР" съществуването на организирана престъпна група, в която са участвали действащи полицаи.

"Това е удар, който се отразява на авторитета на всички служители от ОДМВР Пловдив. Не трябва да забравяме, че разследването е резултат на честна и почтена дейност на Вътрешната дирекция, подчинена директно на министъра. Няма престъпност с или без пагони. Има престъпнсот. В конкретния случай тя е от престъпници с пагони и без пагони. Още не сме сигурни какъв е мащабът, защото сме още в първите днди на разследването, което се провежда доста активно", каза той.

Рашков посочи, че "когато има деморализация отгоре надолу, тя ще стигне и до редовите служители".

"Когато виждаме някъде в някои помещения или мебели кюлчета със злато и милиони, ей така за лека нощ, когато всеки разумен български гражданин разбира, че такива имущества са невъзможни дори да си министър-председател, това се отразява и на морала на редовия служител на МВР", каза Рашков.

Новият директор на МВР Пловдив е дългогодишен служител от системата с 30-годишен стаж, "един от доайените тук", както го нарече Бойко Рашков. Досега Тодоров е бил началник на 1 РПУ.

"Разчитаме на него. Под негово ръководство дирекцията трябва да вземе всички мерки, за да участваме в честни избори", каза той.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Днес и утре изслушват кандидатите за генерален директор на БНТ

СЕМ събеседва с осемте кандидати днес и утре

Семейната снимка на Г-7: Макрон по риза, Джонсън до Шолц

Форумът започна с шеги по адрес на Путин

Украйна остави своя отпечатък върху фестивала в Гластънбъри

Зеленски говори от екраните, а Пол Маккартни развя украинското знаме

Кирил Петков: Да преговаряме с ИТН би било дефиницията на "глупост"

"Със Слави Трифонов, Бойко Борисов, Делян Пеевски и Костадин Костадинов няма да преговаряме", категоричен бе той

"Демократична България" обмисля възможността да се яви на избори заедно с ПП

ДБ е твърдо за машинно гласуване на евентуалните предсрочни избори