Снимка: © bTV

Васил Божков, хазартният бос, срещу когото в момента в България има 11 обвинения, даде телефонно интерево за bTV, в което прави няколко твърдения. 

Едно от тях е за честите си контакти с финансовия министър Владислав Горанов, за които имал много доказателства, "защото контактите им били лични, по телефона и с есемеси". Божков дори призова Горанова да си подаде оставката, защото  "Нали Горанов каза, че ще си подаде оставката, ако е контактувал с мен или е знаел" - става дума за данъчното облагане на хазартните фирми на Васил Божков. 

Божков каза още, че Законът за хазарта, за който се смята, че е правен по негова поръчка, е приет по предложение на Менда Стоянова и постави въпроса "Може ли една политическа сила да не знае какъв данъчен закон е приет по нейно предложение?".

"Всичките ми контакти по този закон са били с Влади Горанов лично, има доказателства за това. Законът не се тълкува, а се изпълнява, уловката е в правилата. При едни правила данъкът е един, при други - данъкът е друг. Това е истината, каза още Божков по повод на голямата тема около неговите компании, а именно, че е плащал по-нискъ данък от предвидения закон.

"Мога да ги докажа тези контакти много лесно, това е въпрос за прокуратурата, като подам сигнал там. Досега не можех, понеже бях в затвора в Дубай. С Горанов обсъждахме много неща, но сега да не ги коментираме. Той ме е запознавал с председателите на Комисията. Подготвям сигнал в момента - той ще е до всички институции и медии", каза Божков

Сега държавата действа като мутрите през 90-те години, добави Божков.

"Навремето мутрите какво правеха - има проблем, ще помагаме и плащаш. Почват да те пазят, после ти казват: "Дай част от бизнеса". Ако откажеш, идват с бухалките и унищожават всичко. Съвременните мутри правят същото - вече бухалките не са вериги и прътове, а прокуратура, ДАНС, НАП. Знаете ли кое е общото между онези години и сега? Бойко Борисов - той беше и тогава, и сега, а различното е Пеевски - той седи в сянка като паяк и дърпа конците. Да не би аз да съм назначавал Гешев за главен прокурор? Публична тайна е кой го назначи", обяви Божков.

Предполагам че на властите в ОАЕ се оказва огромен натиск от българските власти, но тук е правова държава и има закони. България абсолютно не е правова държава, тя се управлява от хунта в момента. Докато ми се случи това не го вярвах, виждах разни неща, но не вярвах, че това е истина".


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Прочети