Снимка: © Булевард България

Бременна жена е пропаднала в шахта до Централната поща в София. Тя е вървяла с мъжа си по ул. "Дякон Игнатий" около 11 ч. във вторник, когато е стъпила върху шахтата, металните врати се разместили и тя пропаднала на дълбочина от около 3 метра.

Жената, която е на 38 години, беше откарана в "Пирогов". След преглед се установи, че състоянието ѝ е стабилно, няма опасност за плода. Пострадалата вече е у дома. Семейството ще заведе иск срещу собственика на шахтата, съобщи bTV.

Кметът на район „Средец“ Трайчо Трайков се е свързал с жената и тя е потвърдила, че е в добро състояние. Той е направил оглед заедно с експерти от криминална полиция, дирекция Аварийна помощ и превенция на Столична Община, Направление архитектура и градоустройство (НАГ), контрол по строителството на район „Средец“.

„Английският двор представлява вход откъм улицата към избени помещения в сградата и поддържането на капаците им е отговорност на собствениците на сградата“, пише той във Facebook.

Междувременно от дирекция Аварийна помощ и превенция са възстановили капака, а от НАГ изготвят констативен протокол и главният архитект на Столична община ще издаде заповед към собствениците за укрепване и ще започне административно-наказателно производство.

„В центъра има много такива капаци и като си помисля как и децата ми понякога скачат по тях... Моля собственици и ползватели - проверявайте състоянието им, този път просто беше малкият дявол“, апелира Трайков.

Проверка на Столична община също е установила, че така нареченият подземен вход към мазетата на сградата е частна собственост. Голяма част от собствениците не били в България – имат адвокат, който ги представлява. Глобата, която ще им бъде наложена, може да достигне 10 хиляди лева.

Темата с опасните шахти в София бе поставена на дневен ред през февруари, когато дете загина от токов удар при стъпване върху шахта. Разследването за този инцидент още не е приключило. Не е известно прокуратурата да е привлякла някого към наказателна отговорност.


 


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Кирил Петков постави две условия за премахването на Covid-сертификатите

София, Бургас и още 10 области навлизат в критичен етап на Covid до пет дни

Румен Радев: Условието на Русия е неприемливо и безпредметно

"Страната ни не приема ултимативни искания от когото и да било"

Окончателно: Учениците ще почиват 9 дни между двата срока

Неучебните дни няма да се компенсират чрез допълнителни занятия през останалата част от учебната година, съобщиха от МОН

Блинкън и Лавров не постигнаха прогрес за Украйна, докато депутатите у нас спореха за НАТО

САЩ предупреди отново Русия, че ще отговори "бързо и сериозно" при нахлуване в Украйна

"Не бива да се залъгваме. Путин не блъфира, това е заплаха срещу международния ред"

Бившият съветник по национална сигурност на САЩ Фиона Хил в интервю за Der Spiegel

Минималната учителска заплата става 1411 лв. от април 2022

Средната заплата за педагозите се увеличава с 12%

Новите мерки в София: Част от учениците се връщат към онлайн-обучение

В последната седмица преди междусрочната ваканция