Снимка: © Булевард България

Посещението на украинския външен министър Дмитро Кулеба в Комисията по външна политика в Народното събрание беше белязана от конфузното отсъствие на единствените двама представители на БСП в нея - Кристиан Вигенин и проф. Георги Михайлов.

Зам.-председателят на 47 НС Вигенин (бивш външен министър през 2013-2014 г.) се е появил с половинчасово закъснение на заседанието на комисията с Кулеба, а Михайлов е дошъл малко след него, съобщава журналистът Веселин Стойнев.

Това провокира обвинения срещу социалистите, че умишлено са бойкотирали срещата с украинския дипломат Но.1, който се намира в България от 19 април и вече проведе срещи с външния министър Теодора Генчовска, премиера Кирил Петков и президента Румен Радев.

Заседанието на комисията не се излъчва онлайн в сайта на парламента, но от снимките се вижда, че всички останали парламентарни групи присъстват на срещата - включително депутатът от "Възраждане" Ангел Георгиев.

Както Кристиан Вигенин, така и Георги Михайлов присъстваха в пленарната зала при откриването на заседанието тази сутрин.

Тошко Йорданов и Виктория Василева (ИТН) също не бяха видени в комисията, но в същото време течеше дебат в пленарна зала за изплащането на забавените средтва за строителните фирми, по който Йорданов е вносител на проект. Министърът на външните работи Теодора Генчовска, която е домакин на Кулеба, е представител на квотата на ИТН в кабинета.

Малко по-рано днес министърът на туризма Христо Проданов (БСП) си навлече сериозни критики заради двусмислените изказвания по адрес на украинските бежанци, които са настанени в хотели по силата на мярката за "временна закрила " от държавата.

"Ние проявихме хуманност към тези хора, които бягат от война, помогнахме, настаняваме ги, три месеца се грижим за тях, след което е необходимо тези хора вече да излязат на пазара на труда. Да си намерят квартира и да плащат наем, да живеят така, както живеят всички останали хора", беше коментарът му пред БНТ.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Изтеклият "проект" за БГ закон "Магнитски" раздели партиите в коалицията

Асен Василев отрече да се готви санкциониране без право на обжалване

Съвременно изкуство и световна музика предлага фестивалът "Ritual Gatherings" на плаж Камчия

Това е ежегоден културен фестивал, съчетаващ музика, съвременно изкуство, традиционни ритуали и екологични практики.

Мона Лиза в хола ви? Защо само Мона Лиза?

Tелевизорите The Frame - картини от една изложба

Китай търси съюзници в плановете си за нов международен ред

Първата цел са държавите от БРИКС - Бразилия, Русия, Индия и Южна Африка

МО отрича да е предоставяло български Су-25 за Украйна

"Това е хибридна информация", твърдят от министерството

Русия призова България да изтегли кораба "Царевна" от Мариупол

Въпреки условията за безопасно излизане, все още не са предприети мерки за изтеглянето на чуждестранните кораби, казват руските власти.

Аватарите на ABBA върнаха времето с 40 години назад с феноменален концерт в Лондон

"Този концерт трябва да се види, за да повярвате, че е истина"