bTV се включи на живо, за да разкаже за 15-секундна драма с откраднат телефон в студио за красота Снимка: © Screenshot

Четвъртък сутринта е и водещият на "Тази сутрин" Златимир Йочев обещава, че макар месецът да свършва, то сутрешният блок на bTV няма да приключи преди да представи всички "интересните теми и гости".

Сред належащите да бъдат разказани истории се оказва сюжет за "нагла" кражба на мобилен телефон от салон за красота в центъра на София. Макар цялата новина около случилото се да може да бъде обяснена в рамките на едно изречение или само на няколко секунди, bTV решава да отдели близо 3 минути в разнищване на казуса.

За целта решава да включи репортера Петър Антонов на живо от самото местопрестъпление - а именно разкрасителното студио. Още в първите секунди Антонов успява да предаде цялата информация, която е следната: Неизвестен мъж влиза във въпросното студио. Вижда оставен мобилен телефон на рецепцията, която е празна. Взима го и си тръгва с него.

"15 секунди продължава цялата ситуация тук на място", казва репортерът, но обещава да разкрие още подробности от случилото се.

Тях предава собственичката на търговския обект Деси Деспотова, която - някак развълнувано и говорейки за себе си в множество число - повтаря за трети път вече известния на зрителите сюжет.

"Кога установихте, че срещу вашето студио е извършено посегателство?", пита я репортерът.

"В понеделник, като не можахме да си намерим телефона. Първоначално помислихме, че някъде сме го забравили, някъде някой го е взел вместо неговия телефон, но като се опитахме да се обадим, установихме, че картата е изключена", обяснява жената.

Собственичката на салона твърди, че в района няма кражби, които да зачестяват, но напоследък "много съмнителни хора се въртят наоколо и винаги някой проси или иска пари".

Цялата тази драма може би е далеч от представите на някои зрители за "интересна тема" - особено за онези, които са гледали далеч по-впечатляващи кражби. Все пак някои от тях могат да са фенове на "Money Heist" или "Lupin", където обирите са далеч по-масивни и драматични, макар и да са художествено пресъздадени.

Кое точно е въпросното студио, в което се е разиграла "наглата кражба", bTV пази в тайна... или поне се опитва. Макар водещият и репортерът да не назовават името на търговския обект, вероятно с мисълта да избегнат целенасочена реклама, логото на салона беше уловено на няколко пъти от операторския екип.

Казусът остава в ръцете на властите, които ще го разследват и ще установяват извършителя. А зрителите на bTV вече знаят всички подробности около него - благодарение на похвати като преразказ на преразказа и осъществяване на "жива връзка", без която всичко би било същото.

"Тази кражба със сигурност е оставила неприятно усещане и ще бръкне в джоба на човека, който е останал без телефон", казва за финал водещият, но истината е, че 3-минутното включване е оставило неприятно усещане и за поне няколко зрители, които са могли да оползотворят това време по друг начин.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

bTV: Ангел Христов e починал в частна болница в Дупница

Самоличността му е удостоверена по лична карта с изтекла валидност

10:23 - 05.06.2023

Гешев тръгна в политическа атака с обвинения в "преврат" и "тоталитарна репресия"

"Окей, вие не ме харесвате, някои политици не ме харесват, това ли е най-важният проблем в страната"

08:20 - 05.06.2023

Аутопсия ще покаже кога и от какво е починал "брат Галев"

Свещеникът в село Ресилово го обяви за "добър християнин"

08:02 - 05.06.2023

Христо Иванов оправда срещата с Пеевски с нуждата от широка подкрепа за политически преход

Част от трансформацията, за която говори той, е и изчистването на корупцията

18:47 - 04.06.2023

Дончев за кабинета „Денков“: Не всички в ГЕРБ са щастливи, ще видим дали ще го подкрепят 

Томислав Дончев не изключва възможността за пълен мандат на правителството

18:22 - 04.06.2023