bTV ще е с нов главен изпълнителен директор от 1 януари Снимка: © bTV

bTV ще има нов главен изпълнителен директор, който ще започне работа от 1 януари 2023 година. Неговото име Ралф Бартолайт и той ще замести Мартин Швехлак и Любош Йетмар.

Central European Media Enterprises (CME), компанията в чиято група е bTV, въвежда промяната в мениджърския екип на българската медия с цел ускоряване на растежа и дигиталната трансформация, се казва в разпространената информация. Мартин Швехлак ще продължи да бъде изпълнителен директор на медийната група, отговарящ за новини, дигитално съдържание и уеб проекти.

Ралф Бартолайт има над 20 години управленски опит в ProSieben Sat.1 Media SE (ProSieben). Притежава богата дигитална експертиза, натрупана докато е бил на ръководни позиции в PlutoTV в Лос Анджелис, maxdome и Joyn в Мюнхен. Работил по някои от най-значимите дигитални проекти на ProSieben.

„Щастлив съм да приветствам Ралф в екипа на bTV. Неговият обширен поглед върху международните медии, развлекателното съдържание, и най-вече опитът му с иновациите и дигитализацията в нашата индустрия, ще го позиционират по най-добрия начин, за да ускори нашите амбициозни планове за растеж на bTV“, коментира Душан Швалек главен оперативен директор на CME и настоящ член на надзорния съвет на bTV.

Швехлак ще продължи да бъде изпълнителен директор на медийната група, но с ресор новини, дигитално съдържание и уеб проекти.

Любош Йетмар ще се завърне в Прага, като ще прехвърли всички отговорности по надзора на бизнес операциите на българския пазар на Душан Швалек, Главен оперативен директор на CME и настоящ член на надзорния съвет на Би Ти Ви", става известно от прессъобщението.

Ралф Бартолайт има над 20 години управленски опит в ProSieben Sat.1 Media SE (ProSieben). В частност той притежава богата дигитална експертиза на ръководни позиции в PlutoTV в Лос Анджелис, maxdome и Joyn в Мюнхен, пишат от компанията.

bTV е част от семейството на CME, която е собственост на международната компания PPF Group.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

ФК "Левски" осъди расистките изказвания на Гонзо

Фракцията "Ултрас Левски" обаче се оказа недоволна

15:48 - 27.01.2023

Нощният влак София-Варна стана денонощен

8 часа закъснение по трасето, пътниците били принудени да слязат в чакалнята на гара Стряма

14:43 - 27.01.2023

Депутатите приеха символично механизъм за разследване на главния прокурор

Гласуваните промени нямат шанс да бъдат окончателно приети до края на работата на парламента

13:57 - 27.01.2023

НАП е провела 3 ревизии на Nexo заради неплатен ДДС

Проверките на българското дружество са започнали още през март 2021

13:09 - 27.01.2023

Meta защити Telus и избяга от конкретни обяснения за заглушените критични гласове във Facebook

Основният въпрос "защо и как се блокират граждански гласове" остава с неясен отговор.

12:06 - 27.01.2023