Частично бедствено положение е обявено във Варна Снимка: © FB/ Благомир Коцев

Частично бедствено положение е обявено във варненския район "Приморски". Това става ясно от facebook профила на кмета Благомир Коцев. След проливните дъждове в последните дни там са нанесени сериозни щети по пътната инфраструкура, като ситуацията в части от града е много сериозна.

Целта на обявеното частично бедствено положение е да се предприемат авариийно-ремотни дейности ускорено, става ясно от публикацията на Коцев.

Свикан е и кризисен щаб, койото да направи пълна оценка на щетите в целия град.

В профила си в социалната мрежа Коцев е публикувал кадри, които показват наводнени улици и отнесена пътна настилка от поройните дъждове и гръмотевични бури, които засегнаха района в последните дни.

"Очаквам адекватна оценка от районните кметове, на които съм възложил изготвяне на доклад по щетите. Ще работим усилено да помогнем на хората и да нормализираме ситуацията. Политическите сили във Варна да не злоупотребяват със ситуацията предизборно," написа още кметът на Варна.

Повече от 37 литра дъжд на квадратен метър паднаха в района само в нощта срещу сряда, стана ясно от информация на НИМХ на БАН. За Варна беше обявен жълт и оранжев код за обилни валежи през тази седмица. Предупреждението вече не е в сила, времето е нормално, но предстои описване на щетите.

Силна буря наводни улици във Варна, опасното време продължава


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Депутатите набързо отложиха новите правила за такса смет

Вместо "замърсителят да плаща", таксата ще продължи да се определя по старите правила

15:28 - 17.09.2024