ChatGPT стартира като безплатно приложение за iOS, а скоро и за Android Снимка: © Getty Images

OpenAI улеснява още повече достъпа на много хора до ChatGPT. Тази седмица компанията обяви, че пуска безплатно едноименното приложение за потребителите на iOS в САЩ. Планира се скорошно разширяване в други държави, както и до Android устройства.

Появата на приложението идва шест месеца след като OpenAI за първи път пусна ChatGPT онлайн за обществеността и с това отключи нова надпревара в сферата на изкуствения. Технологичните компании се втурнаха да разработват и внедряват инструменти, способни да генерират креативно текстово съдържание и изображения след подкана от потребителя.

Същата седмица главният изпълнителен директор на OpenAI Сам Алтман свидетелства пред Конгреса на САЩ, където очерта рисковете от AI за обществото. Според него сегашният момент има потенциала да предизвика промяна като тази, след появата на печатарската машина. Наблегна обаче и на необходимостта от предпазни мерки.

„Притеснен съм“: Създателят на ChatGPT настоява за контрол върху изкуствения интелект

Новото приложение ChatGPT има същите възможности като уеб версията на популярния инструмент за чатботове. Очаква се появата му в смартфоните да допринесе за увеличаване на неговата употреба. Чрез апликацията потребителите ще могат да изпращат гласови команди чрез микрофона на телефона си, а не само да ги набират ръчно. Ще могат също така да синхронизират историята си на различни устройства.

Тези, които плащат по 20 долара на месец, за да се абонират за ChatGPT Plus, ще получат допълнителни предимства в приложението, включително достъп до възможностите на GPT-4 - следващото поколение на технологията, която е в основата на инструмента.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

И Живко Коцев вече е с обвинение за участие в организирана престъпна група

Наложена му е парична гаранция в размер на 20 000 лева.

19:02 - 17.04.2024
Важно днес

Смяна на местата и в "Булгаргаз", Деница Златева вече не е изпълнителен директор

Мястото на Златева заема Веселин Синабов

18:05 - 17.04.2024
Европейски дневници

Гласуването за Европарламент е все по-важно, но интересът в България остава по-нисък

Проучване на "Евробарометър" сочи ръст на интереса към вота

17:07 - 17.04.2024
Важно днес

Наводненията в Дубай: Отменени полети и парализа по пътищата след най-тежките валежи за последните 75 г.

Валежите надхвърлят всичко, документирано от началото на събирането на данни през 1949 г.

15:31 - 17.04.2024