Update: Сайтът Chipirai.me отново работи, след като електронният регистър за записване на час за имунизиране беше възстановен на 19 март.

Над 70 000 души са се регистрирали за ваксина през електронната система на Министерството на здравеопазването, а ако си търсите час за имунизация в София, ще установите, че РЗИ е почти единственото място, в което са останали свободни часове.

Сайтът Chipirai.me обаче дава доста удобно и лесно решение за онези, които искат запишат себе си и близките си, но не успяват да уцелят дата, час и ваксинационен център, в които това би било възможно.

"Чипирай ме" показва списък с всички населени места, в които са открити имунизационни пунктове в страната, подредени по азбучен ред. Когато изберете съответния град, ще видите таблица с разпределението на работното им време в близките 3 седмици и незаетите часове за ваксиниране, разделени на интервали от 20 минути.

Оцветените в червено опции са вече резервирани. Зелените показват, че часът е свободен, ако искате да го използвате.

Авторът на услугата @batkoface пише, че е създал скрейпър на електронната система на "Информационно обслужване", която иначе не притежава подобна нагледна функция.

Сайтът обновява информацията си през 30 минути.

Удобството на "Чипирай ме" е и в това, че може да ориентира хората от градове с препълнени графици към близки населени места със свободни часове.

В момента имунизацията се извършва само с дози от AstraZeneca.Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Самолет на "Газпром" се разби в Русия, загинали са трима души от екипажа

На борда не е имало представители на компанията и други пътници

17:52 - 12.07.2024
Важно днес

Съдът остави в ареста полицая, който счупи челюстта на момче в "Кайт бар"

21-годишният обвиняем отказа коментар на влизане в съдебната зала

17:47 - 12.07.2024
Важно днес

Русия е опитала да убие директор на германска фирма, която доставя оръжия на Украйна

Заговорът за убийството на Армин Папергер е бил един от поредицата планове на Кремъл за убийство на ръководители на отбранителната индустрия в Европа.

13:44 - 12.07.2024
Важно днес

България все още не е подкрепила пакта за помощ на Украйна, договорен във Вашингтон

Документът на НАТО урежда подкрепа за Украйна в отбраната

13:40 - 12.07.2024
Технологии

LED устройство с размер на ориз унищожава ракови клетки в дълбочина

Изследователи от университета “Нотр Дам” в Индиана, САЩ създадоха безжично имплантируемо LED устройство за лечение на „дълбоко вкоренени ракови заболявания“, пише сайтът за иновации Interesting Engineering.

13:40 - 12.07.2024