Големите събития с международно участие и мащабните концерти на български изпълнители няма да започнат преди средата на следващата година, това прогнозираха професионалистите в ивент сектора по време на конференцията COBIZ-20: Business after the pandemic, организирана от URBO и Joker Media Rental.

Според представителите на конгресния и ивент бизнеса новата реалност в техния бранш ще бъдат хибридните събития и преформатирането на пространствата на открито.

НДК вече откри така нареченото пространство А6, което е точно този тип "хибридна" локация.  Конференцията беше разделена в различни модули, посветени на теми като туризъм, медии, реклама, образование, електронна търговия и други.

Анализатори и маркетинг експерти изказаха тезата, че телевизията се е наложила като абсолютната медия на кризата, след като е привлякла много нови млади зрители, докато все повече възрастни хора са ползвали медийно съдържание онлайн. 

„Топ 10 на рекламодателите в телевизиите по време на извънредното положение са били компании за лекарства, храни, напитки, вериги магазини, козметика, битова химия, финансови услуги, онлайн магазини, телекомуникации и хазарт“, съобщи Елица Павлович от Mindshare.

Хотелиерите и туроператорите прогнозираха нулев летен туристически сезон за големите хотели в България и предимство за по-малките локации, коитио могат да се наемат дългосрочно.

„Голяма част от хотелите по Черноморието няма дори да отворят врати това лято“, смята Живко Иванов от Galaxy Investment Group.  В същото време обаче значително се е увеличило търсенето на ваканционни имоти за дългосрочен наем, коментира Борис Павлов собственик на компанията за управление на имоти „Flat Manager“.

Като най-печеливши от пандемията бяха определени онлайн търговците на стоки от първа необходимост - храни и лекарства, но също и забавленията за дома и спорт, както и новите дигитални платформи, предлагащи онлайн съдържание като концерти, уебинари и конференции, позволяващи при безупречна технологична обезпеченост, артисти и участници да застанат пред аудиторията си във всяка точка от света.

Като належащо бе определено онлайн присъствието на всеки бизнес и възможността за продажби през повече от един дигитален канал, както и кооперирането между компании от различни сектори. Според специалисти в онлайн търговията, извънредната ситуацията е наложила въвеждането на нови бизнес модели като quick commerce, доставка на стоки от първа необходимост за 30 до 60 минути и онлайн продажби на едро за бързооборотни стоки. 

Учители и ученици да започнат да усвояват нови умения като дигитална и медийна грамотност, програмиране и работа в екипна среда. За това призоваха специалистите в сферата на образованието, според които системата трябва да се реформира, за да бъде по-близо до съвременната реалност. „България е една от държавите в Европа, които се справиха най-добре при въвеждането на онлайн училището“, коментира основателят на SoftUni Светослав Наков. 

Всички дискусии са налични онлайн в сайта на Urbo.bg и също във Facebook страницата на компанията. 


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Реакциите след решението на КС за Кирил Петков - атаки срещу Румен Радев и бившия министър

Съдът реши, че Петков е бил канадски гражданин, докато е бил министър, което е нарушение на Конституцията

Златните момичета и Йордан Йовчев в X-то юбилейно издание на „Жълти стотинки“ на Vivacom

И тази година инициативата ще набира средства за олимпийските отбори по природни науки

Кирил Петков: "КС каза на 2 млн. българи, че не са пълноправни граждани на България"

След като Конституционният съд реши, че е станал служебен министър в нарушение на Конституцията

Милен Митев e избран за генерален директор на БНР

СЕМ го подкрепи с 4 гласа "За"

КС реши: Кирил Петков е станал министър в нарушение на Конституцията

Актовете му не се отменят и няма проблем да е депутат

В 4-хилядното село Градец доскоро не вярваха в Covid, но вече над 50 души искат да се ваксинират

Там почина 28-годишна родилка, която загуби и близнаците си заради коронавируса

Жаир Болсонаро - първият президент, който рискува да бъде обвинен заради провала с Covid

Бразилските сенатори искат начало на процес срещу него заради "престъпления срещу човечеството"