Снимка: © Getty Images

За последното денонощие в България са установени 21 нови положителни проби на Covid-19, като 15 от пациентите са приети в болници. Активните области на новозаразени са седем, а общият им брой у нас е 1632, съобщи секретарят на Националния оперативен щаб доц. Димо Димов.

Доц. Димов представи графика на случаите три седмици назад. Установен е малък пик между 20-26 април, когато са отчетени 433 случая. За справка – седмица преди това те са били 339, а седмица по-късно (27 април – 3 май) те са 284.

Що се отнася до смъртните случаи, се наблюдава леко увеличение от 27 април до 3 май. Тогава са отчетени 15 нови жертви, докато предходната седмица да били 11.

Шестима от заразените са в София, петима има регистрирани във Видин, както и в Пазарджик, в Пловдив са двама, а в Благоевград, Враца и Смолян – по един. Сред заразените има 11 жени и 10 мъже, включително момче на 9 години, чиято проба е подадена в Плевен.

Сред медиците има още един заразен – от столичния център за Спешна медицинска помощ.

Починалите вследствие на коронавирус за последните 24 часа са двама – мъж на 48 години от ВМА с придружаващо заболяване и мъж на 64 години във Видин с онкологично заболяване. Общият брой на жертвите е 74.

В болници са настанени общо 321 души, а 40 от тях са в интензивни отделения и клиники.
 


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Прочети