Снимка: © Getty Images

Новите случаи на Covid-19 в България за последното денонощие са 24 при направени 362 теста, като само един от тези пациенти е приет в болница ("Пирогов"), обяви проф. Тодор Кантарджиев от Националния оперативен щаб. "Това не означава, че епидемията спира. Просто вчера направихме 4,5 пъти по-малко тестове, защото беше неделя", каза той.

Общият брой на заболелите у нас е 2235, а активните случаи са 1513. От положителните проби за последното денонощие 14 са в София - един пациент е приет в Пирогов, а другите 13 са амбулаторни. В Благоевград има пет нови случая, в Пазарджик и Ямбол - по два, в Пловдив - един. Няма новооткрити заразени във Видин и Велико Търново, стана ясно на брифинга.

Случаите на деца, заразени с коронавирусна инфекция, са 133 - 6% от общия брой заразени, а тези при медиците - 242, или 11% от всички случаи. Лекар от Пловдив и санитар от "Пирогов" са новооткритите заболели от последното денонощие.

Вчера са изписани 14 пациенти и общият брой на излекуваните стана 612. 

Жертвите вследствие на Covid-19 у нас вече са 110 души. През последното денонощие е починал 77-годишен мъж с вирус и исхемична болест на сърцето и мъж на 69 г. в Петрич с остра дихателна недостатъчност и претърпяна мозъчна операция.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Прочети