Снимка: © getty images

17:00 ч.: Две нови жертви през днешния ден

Броят на смъртните случаи в България вследствие на усложнение на коронавирусна инфекция е 90. През днешния ден бяха регистрирани нови две жертви, съобщи в 17:00 ч. Националният оперативен щаб.

В "Пирогов“ е починал 66-годишен мъж, който е страдал от онкологично заболяване. В УМБАЛ „Александровска“ е починал мъж на 80 г., който е бил със сърдечни заболявания.

През днешния ден са доказани още 10 нови случая на заразени с Covid-19 и така общият им брой в страната вече е 1921. Пет от новите заболели са в Пазарджик, 4 - в Кюстендил и 1 - във Враца. Лабораториите продължават да работят.

Хората с потвърден коронавирус, настанени в лечебни заведения, са 389. От тях 56 са в интензивни отделения и клиники. 206 са медицинските служители, при които е потвърден Covid-19, или 11 % от всички установени случаи. Средната възраст на всички заболели в България е 48,6 години.


08:00 ч.: Първи заразен в област Търговище

Секретарят на Националния оперативен щаб доц. Димо Димов съобщено, че през изминалото денонощие е заразена още една област - Търговище. Там е открит един случай от общо 36 за последните 24 часа.

Други 16 са в София, 11 в Ямбол, 7 в Плевен, 3 във Видин, по 2 в Пловдив и Благоевград и по 1 в Кърджали, Кюстендил, Монтана и Разград. От всички нови болни, 22 са настанени в болница. Всички случаи на коронавирус в страната са 1 911 досега.

Проведените тестове за денонощието са 1777, което прави общия брой 56 105 или 8 015 към 1 милион. 

В Кърджали е открит случай на "репозитивиране" на Covid-19:

"Подобно случаи са констатирани в редица други държави. Според експерти на СЗО не се касае в такива случаи за ново заразяване, а по-скоро за репозитивиране на коронавирус, който е мигрирал в долните дихателни пътища," поясни Димов. 

Заразени са нови петима медици - 2 в "Пирогов", 1 във ВМА и по 1 в Пловдив и Видин. Общо засегнатите са вече 206. Към момента настанените в болница пациенти с Covid-19 са 380, от които 49 са в интензивни отделения.

Отбелязани са 21 нови излекувани, което прави общия брой на оздравелите 422. В

Починалите за изминалите 24 часа са четирима. Мъж на 84 години от "Пирогов" с артериална хипертония, мозочносъдова болест и исхемичен мозъчен инсулт. Жена на 52 години от Ямбол, с  артериална хипертония и стенокарна симптоматика. Мъж на 86 години с диабет и исхемична болест на сърцето и мъж от София 74 години с онкологично заболяване. Общо жертвите на болестта са 88 до момента. 


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Адвокатурата няма да иска наказание за Петър Илиев заради плагиатството

Софийският адвокатски съвет отказа дисциплинарно дело срещу юриста

МОН опроверга Кацаров: Тестовете за Covid-19 не достигат дори за една седмица

Около 150 хил. тестове не стигат за връщане в клас на всички ученици

Платформата за билети за Arctic Monkeys била атакувана от "вторичния пазар"

Мениджмънтът на бандата отказал преместване на концерта на друго място в Бургас, което щяло да увеличи капацитета двойно

Нинова: Не сме се договаряли нито да съм първи председател на НС, нито да има ротация

"Нито едно от имената, които се спрягат за министри от БСП, не отговаря на истината"

Фаворитите за най-добър филм на "Оскари" 2022

10 предложения, които могат да попаднат сред номинираните

Бог е високо, МВР - далеко, а юмручното право отнема живот

Престъпленията стават компенсация на липсващия ред и правосъдие

Всички ученици ще могат да се върнат в клас от 6 декември

Стойчо Кацаров ще издаде нова заповед