Снимка: © Getty Images

17:00 ч. - Още двама души починаха у нас вследствие на коронавирусна инфекция, съобщи Министерството на здравеопазването, позовавайки се на данни на Националния оперативен щаб. Така общият брой на жертвите в България е 80.

В областната болница във Велико Търново е починал мъж на 80 г. Пациентът е страдал от диабет, бил е с перитонит и перфорирана язва. В МБАЛ Севлиево е починал 61-годишен мъж с диабет и артериална хипертония.

През днешния ден са доказани още 15 нови случая - 6 в Пазарджик, 4 в Кюстендил, 4 в София и един в Благоевград. Лабораториите продължават да работят.

Лицата с потвърден Covid-19, настанени в лечебни заведения, са общо 316. От тях 39 се намират в интензивни отделения и клиники. 182 са медицинските служители, при които е потвърдена коронавирусна инфекция.

Към 17.00 часа, регистрираните случаи по справка, предоставена от Националния оперативен щаб, са в областите както следва: Благоевград – 55; Бургас – 47; Варна – 26; Велико Търново – 25; Видин – 154; Враца – 10; Габрово – 7; Добрич – 13; Кърджали – 13; Кюстендил – 74; Ловеч – 2; Монтана – 20; Пазарджик – 39; Перник – 19; Плевен – 170; Пловдив –79; Разград – 1, Русе – 15; Силистра – 5; Сливен – 53; Смолян – 37; София – 750; Стара Загора – 38; Хасково – 21; Шумен – 4, Ямбол – 27.


08:00 ч. - През изминалато денонощие са открити 57 нови случая на коронавирус в страната, бе съобщено на редовния сутрешен брифинг на секретаря на Националния оперативен щаб Димо Димов в Министерски съвет. Те са разпределни по области по следния начин - 21 във Видин, 11 в Ямбол, 7 в Плевен, 6 в София, 4 в Хасково, по 2 в Благоеврад и Монтана и по 1 във Великотърново, Кюстендил, Габрово и Сливен.

От всички нови засегнати петима се медици, което прави общия им брой досега 182. В "Пирогов" е открит един нов болен, в Пазарджик трима и в Сливен - още един. Има и седем положителни проби на деца между 4 и 18 години.

На граничния  контрол на аерогара София са открити двама души с повишена температура и симптоматика - отведени са в болница за диогностично уточнавяне и евнетуално лечение.

Общо в болници са настанени 216 човека, от които 37 се намират в инензивни отделения и клиники. Излекуваните за последните 24 часа са 21, което прави общият брой на оздравелите - 324.

За изминалото денонощие са починали четирима души, при които е установен Covid-19. В "Александровска" е загинал 82-годишен мъж, който е страдал още от хронична бъбречна недостатъчност и пиелонефрит, съобщават на сайта на здравното министерство.

В МБАЛ Враца е починал мъж на 69 години от дома за стари хора в с. Гара Орешец, който е имал цироза и мозъчно-съдова болест. В областната болница във Видин е починал 78-годишен мъж от дома за стари хора в Кула. Пациентът е страдал и от диабет. Четвъртият починал за деня е жена на 55 години от областната болница в Ямбол с диабет и хипертония.

Смъртните случаи от коронавирус у нас вече са 78.

Ръстът в броя на засегнатите в Ямбол се дължи на разпространение на заразата в ромския квартал в Ямбол "Райна Княгиня", който от 20 ч. снощи е поставен под карантина, съобщи БНТ.

"Въвеждаме тази мярка на временно ограничаване на достъпа (влизането и излизането от района), след увеличаване на броя на положителните проби с коронавирус инфекция, поради неизпълнение на мерките и нормите за социална изолация и дистанция в района и с цел ограничаване разпространението на вируса и заболеваемостта в района," обясни областният оправител Димитър Иванов. 

През контролно-пропусквателните пунктове ще могат да преминават само хората, отиващи на работа, завръщащи се към постоянния си адрес или нуждаещи се от помощ за здравословното си състояние.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

МОН: Тестването на всички ученици на 6 декември е осигурено

МЗ са обещали доставка на още тестове другата седмица, за да може процесът да продължи

Прокуратурата проверява скандала с Ваня Караганева в ДКК

Тя се е самосезирала, а отделно е постъпил сигнал от втория изпълнителен директор

Кои са новите зам.-председатели на 47 НС

Трима юристи, двама икономисти, философ и филолог ще подпомагат Никола Минчев

Никола Минчев от "Продължаваме промяната" е председателят на 47-ия парламент

Минчев е завършил право в СУ "Св. Климент Охридски" и е корпоративен адвокат

Спецпрокуратурата образува дело за корупционно престъпление в община Варна

След проверката на КПКОНПИ е образувано дело срещу служител на общината, чието име не се споменава

Корнелия Нинова: Коалиционното споразумение трябва да е факт до неделя

Министерствата може да не са разпределени на принципа 8-4-3-2