Снимка: © Getty Images

По данни на Националния оперативен щаб до 17:00 ч. днес са открити нови 18 положителни проби на коронавирус в България. Две от тях са в област София, три в област Ямбол и тринадесет в област Видин.

Настанените лица с Covid-19 в болниците са 317, като от тях пациентите, които се намират в интензивни отделения и клиники са 40. Броят на медицински служители с потвърдена инфекция остава 164. 

С нови 13 случая област Видин вече има 103 положителни проби - третата най-силно засегната зона след София (713) и Плевен (146). Там има и ново огнище - дом за настаняване на деца. Осем деца и четири служители са дали положителни тестове. Към момента няма яснота откъде е тръгнало разпространението в дома.

 Другите области с повече от 30 болни са Смолян (34), Благоевград (43), Сливен (45), Бургас (47), Кюстендил (67) и Пловдив (73).

През изминалите часове има още един починал от заразата. 66-ата жертва на коронавирус у нас е 73-годишен мъж от областната видинска болница, който е страдал още от мозъчно-съдова болест и хронична бъбречна недостатъчност, а е прекарал и инсулт.

Най-младият човек с положителна проба в България е бебе на 2 години, а най-възрастният - на 95 години. От всички регистрирани случаи 751 са на мъже, а 755 на жени.

 


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Прочети