Коронавирусната епидемия отново рискува да причини непредвидени промени в програмата на телевизиите в България. Ако през пролетта на 2020 г. трите национални телевизии превантивно разделяха екипите си на отделни смени и разреждаха събеседниците си в студиата с дистанционни включвания, сега няколко предавания останаха без титулярните си водещи заради инфекция с Covid-19 или карантина.

Водещата на магазинното шоу "На кафе" Гала обяви, че е дала положителна проба за коронавирусна инфекция. В интервю за сутрешния блок на Нова ТВ тя разказа, че симптомите й са се развили за около три часа. 

"Не мога да кажа, че съм във върхова форма, но не мога да кажа, че се чувствам много зле. Имам сериозно главоболие, малко болки в гърлото, ниска температура и хрема. Симптоми като за обичаен грип, но за съжаление тестът ми се оказа положителен", каза Гала. Тя споделя, че е усетила първо "лека сухота в гърлото" преди ефира на предаването си в понеделник. 

"Започна предаването, започнаха болките в главата. В края на предаването вече бях и с темепература и хрема", казва Гала. 

Нова ТВ излъчи повторение на предаването й във вторник, след като стана ясно, че и колегите са били изложени на контакт с инфекцията. 

Съпругът й няма никакви симптоми и все още не се е тествал за Covid. 

Последното изследване за коронавирус, през което е преминал целият екип на "На кафе", е проведено миналата сряда. Всички са дали негативна проба.

Гала е втората водеща на Нова ТВ, за която стана ясно, че е с Covid. Синоптичката Гери Малкоданска обяви на 26 октомври, че е в изолация заради положителен тест. Тя има хрема, лека умора, загуба на обонянието и по-трудно дишане. 

Водещата на "Преди обед" на bTV Деси Стоянова също ще трябва да слезе от ефир за кратко, тъй като е под карантина като контактно лице на човек с положителна проба 

Стоянова няма симптоми на заболяване и се чувства добре. 

"Разбрах, че съм „контактна“ на човек, дал позитивен тест за Ковид, което означава, че в следващите 10 дни ще съм си в къщи. Аз съм напълно ок, „позитивният“, с когото съм била в контакт, също. Симптоми – никакви. Дано така и си остане. Резултатът от последния ми профилактичен тест е от неделя – отрицателен", пише тя. 

Бившият генерален директор на БНТ Константин Каменаров съобщи в профила си във Facebook, че също се е зарази с Covid. 

"Нито е оригинално, нито пък чаровно, но това е положението! Прекрасни хора, не се страхувайте, но бъдете внимателни и се пазете. Пазете и другите! И мийте ги тия... ръце, бе", пише той. 

С положителна проба за Covid беше и водещият на съботно-неделния сутрешен блок на БНТ Георги Любенов - предаването му беше поето от Марияна Векилска и Аделина Радева, докато той беше в карантина. 

Прочети