Да си вземем филм от видеотеката

Осъзнавам, че още със заглавието съм озадачил част от по-младите ни читатели, за които думата видеотека не е особено позната. Но за всички останали това е нещо, което навява приятни спомени от времето, когато морето ни беше до колене. Имаше нещо много специално в това да си вземеш под наем касета или DVD с филм, който си избрал на база на една картинка и може би няколко изречения описание. Надяваш се да е добър, защото си дал пари за него, а нямаш особено право на грешка – ще трябва да го изгледаш при всички случаи, тъй като след два дни го връщаш.

От периода на касетките нямам толкова силен спомен, но много ясно се сещам момента, когато си купихме DVD-плеър. Помня добре и първия филм, който взехме. Беше „Американски пай“, в който имаше моменти, в които ми бе леко неудобно да гледам заедно с родителите си.

Да, близката видеотека беше едно от любимите ми места за посещение и когато бе заменена с магазин за черна техника, искрено страдах.

Двайсетина години по-късно трудно ще откриете физическа видеотека, но предложението „хайде да си вземем филм от видеотеката“ отново е актуално благодарение на „А1 Видеотека“, която предлага огромен избор от актуални филми.

Услугата е за абонати на А1 телевизия чрез платформата Xplore TV, с която имате достъп до над 230 телевизионни канала. И ако това не ви е достатъчно, то на помощ идва Видеотеката. Тя е онлайн, но принципът е като от едно време – наемаш филма за 48 часа, но без да плащаш на момента. Сумата се начислява към месечната сметка, а освен това има и много филми, които са безплатни.

Изборът е наистина голям и със сигурност ще откриете това, което да покрие жанровите предпочитания на всички вкъщи – от номинираните за Оскар „Опенхаймер“ и „Барби“, през любимите на децата „Пес Патрул“, за да стигнем до различни актуални български заглавия. Търсачката е много удобна и помага дори ако не знаете името на продукцията, а само на един от актьорите в нея.

Освен това. системата ни изучава и бързо започва да предлага филми, които биха ни харесали.

И тъй като вече сме в „седмицата на любовта“, от А1 са решили да улеснят избора ни за приятен и разтоварващ филм. По случай Свети Валентин Видеотеката предлага промоция на подбрани заглавия в периода 12 - 26 февруари. В нея са включени 16 филма, които са с 50% намаление на таксата.

Повечето са романтични и са тематични за празника, но има и доста екшън, драма и ужаси, така че всеки би намерил нещо за себе си.

И все пак, ако търсите препоръки сред селекцията, ние се спираме на „Тар“, който представя историята на героинята Лидия Тар – първата жена диригент на Берлинската филхармония.

Филмът на режисьора Тод Фийлд получи шест номинации за Оскар през 2023-а, а дълго време се дискутираше защо Кейт Бланшет не взе и наградата за главна женска роля за великолепното си превъплъщение.

Остава само да помислите за начина на прекарване на празника. Вкусна домашно приготвена храна и стойностен филм за финал на деня не е клише, а класика. Видеотеката ще се погрижи за филма, а вие ще трябва да подсигурите другото.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Борисов обяви "позитивна кампания" и вкара в действие името на Алексей Петров

Лидерът на ГЕРБ влезе в ролята на рекламно лице на партията

18:42 - 29.04.2024
Живот

Бритни Спиърс ще плати милиони на баща си, за да сложи край на делото за попечителство

Звездата твърди, че не е получила "справедливост" в съдебния процес

18:31 - 29.04.2024
Текстове от партньори

Много повече общуване в чужбина с A1 Roaming Revolution

17:59 - 29.04.2024
Европейски дневници

ЕС се готви да разследва Facebook и Instagram, включително за прокремълска пропаганда

ЕС ще проверява работата на Meta с руската дезинформация в социалните ѝ мрежи

17:23 - 29.04.2024
Технологии

Институтът за Big Data в СУ ще черпи опит за високи технология от Япония

Той ще си сътрудничи с университета в град Цукуба

16:40 - 29.04.2024
Важно днес

Ердоган с важно послание към НАТО, подкрепи Марк Рюте за генерален секретар

Нидерландският премиер е сочен за фаворит за поста на Йенс Столтенберг

15:21 - 29.04.2024
Важно днес

Никола Минчев отрича да има нещо общо с казуса с подписите за "Корал"

Прокуратурата призна, че от август 2023 г. се занимава с казуса

14:32 - 29.04.2024
Важно днес

"Политиката може да е брутална". Най-младият първи министър на Шотландия подаде оставка

Хумза Йосаф положи клетва точно преди 13 месеца

14:17 - 29.04.2024