Да заредиш хладилника, докато седиш на дивана

Казват, че за да се развие нов полезен навик са необходими поне 40 дни - толкова трябват, за да могат умът и тялото да се пригодят към него. Има обаче и навици, за които са ни нужни не повече от 4-5 дни, за да влязат в живота ни и да се настанят трайно там. Така се случи с мен и онлайн пазаруването от супермаркети.

Кога започна всичко? През 2020 година, която ни принуди да стоим затворени. Годината, в която родих и дъщеря си. Предизвикателен период да бъдеш бременна или да се грижиш за новородено. От една страна трябваше да се пазарува много повече, от друга - да пазим себе си и бебето.

И така реших да тествам онлайн супермаркетите, които пазаруваха вместо мен за семейството ми - в удобен ден и час, до вратата на дома ми.

4 години по-късно, локдауните са вече дума, която никой не иска споменава, но аз все още продължавам да пазарувам онлайн. Удобствата, плюсовете, сигурността, спечеленото време и нерви многократно надхвърлят евентуалните предимства на традиционното пазаруване.

Кои са моите 7 аргумента в полза на онлайн супермаркетите, към днешна дата, може да намерите по-долу:

Силата на нощния шопинг

Първите няколко месеца от майчинството бяха дни и нощи, които преливаха едни в други. Накъсан сън. Будуване, докато другите спят. Спане, когато другите будуват.

Онлайн пазаруването ме спаси от това да се чувствам като лоша домакиня или майка. Случвало ми се е да пазарувам и в 03 през нощта. Просто взимах телефона, добавях в количката всички нужни продукти за готвене в следващите няколко дни, памперси, мокри кърпички, тоалетна за котката и т.н. Насрочвах доставката в удобно за мен време през деня и няколко часа по-късно хладилникът ми беше пълен, а съвестта ми изпрана без накисване.

Спокойно се съсредоточавах върху други задачи като това да разхождам детето и кучето в парка, вместо да вися на опашка в супера.

Това продължава да важи с още по-голяма сила и днес, защото си спестявам мини кризите пред касите, които всеки родител знае. Когато детето е вече изнервено или гладно и не спира да пипа всички онези шоколади, бонбони, сокчета „случайно“ поставени на нивото на ръцете и погледа му.

Рекламацията - възможна

Много хора, с които съм споделяла, че пазарувам само от онлайн магазини са изказвали притеснения за качеството на продуктите. Ами ако месата не изглеждат добре или ако плодовете са развалени? Знаем, че най-големият страх на нас българите е да не би да се “минем” нещо. Размерът на риска няма значение, принципът е важен.

На всички родени скептици бих искала да кажа, че пазаруването в супермаркети като Kolichka.bg всъщност много повече пази крайните потребители. Ако нещо не ви харесва, звъните на оператор, изпращате снимка на продукта, който не отговаря на вашите очаквания и или ви сменят стоката, или ви възстановят парите.

Цялата концепцията на този тип бизнес не е да ви продаде кола нововнос един път и да направи удар (да не ви подвежда името “Количка”), а да ви спечели за лоялен потребител.

Отделно, не знам за вас, но на мен ми се е случвало да купувам от пазари или локални магазини развалени продукти. Всички тези надписи по сергийте “стоката отпред, е като тази отзад” не са случайни. И не, не съм си получавала парите обратно, когато стоката отзад не е същата като тази отпред.

Не ме разбирайте погрешно. Старая се да подкрепям местните производители и малкия бизнес, защото самата аз работя в българска компания. Но също така ценя и парите си.

Самият процес на транспортиране на продуктите също е прецизиран. Автомобилите за доставка на Kolichka.bg например, са специално пригодени, за да се поддържа постоянна температура по време на доставката. Така гарантират, че вашата покупка се съхранява и превозва при правилната температура през цялото време. А това е доста по-безопасно от варианта, при който натоварваме продуктите в горещия багажник на личния ни автомобил, след което паркираме за няколко часа за една бърза вечеря навън и ги забравяме до сутринта, защото имаме да мислим за 100 неща.

Не е нужно да е тежко

Ако подобно на мен не само не можете, а и не трябва да носите тежко, или ако просто не обичате да се натоварвате като щангисти тежка категория, то тогава услугите на онлайн супермаркетите като Kolichka.bg са измислени специално за хора като вас.

Доставчици идват в избрания от вас ден и час и носят всички чанти директно на прага ви. Плащате през пос терминал или в брой и сте готови да повдигате други планини.

Понякога сме болни, друг път сме мързели

Да, личният контакт е важен. Да поговорите с продавачите, да се усмихнете на съседката, която пазарува по същото време. Личният контакт е ценен. Но нека е въпрос на избори.

Когато сме болни, уморени, имали сме тежка купонджийска нощ, връщаме се от командировка, ни се иска просто да се изключим.

Знаете онези дни, в които всичко ви дразни. До щанда с млеката в супера ви е студено. Опашката на касата ви се вижда прекалено гъста. Повечето хора изглеждат болни, а зад гърба ви кашля човек, носещ торбичка от аптеката пълна с лекарства.

Ако сте в това настроение, по-добре си стойте у вас. Доставката до дома може да ви спести емоции. Особено ако наистина в семейството ви има малки деца или възрастни с хронични заболявания, които трябва да пазим.

Помощ за приятел

Хубавото на големите онлайн магазини е, че работят не само до вас, но и в много други квартали и градове. Екипите на Kolichka.bg например покриват не само София, но и Банкя, Божурище, Пловдив, Пазарджик, Асеновград и Аксаково. От края на юни вече са и във Варна. Така че ако искате да улесните вашите родители, деца, близки, можете да поръчвате доставка и на друг адрес.

Вие може да сте на море в Гърция, да пиете фрапе и от плажа, и все пак да напазарувате за другар или роднина в нужда.

Уверете се само, че хората ще си бъдат на адреса в посочения часови слот, за да приберат покупките, които винаги се доставят до врата и не е нужно някой да слиза по стълбите.



Пазарувате, докато пътувате

Една от любимите ми функции на пазаруването от онлайн супермаркети като Kolichka.bg е, че мога да пусна поръчка, часове преди да се прибера вкъщи. В сезона на отпуските и пътешествията това е особено полезно. Тръгвате от морето, хладилникът вкъщи е празен. Пускате поръчка сутринта и в 20.00 часа куриерът звъни на вратата, а вие можете да започнете новата работна седмица с една задача по-малко.

Цена, цена и пак цена

Най-общо казано има 2 типа потребители. Хора, за които изгодната цена е основен критерий при вземането на решение – от новия автомобил до киселото мляко. И други, които избират по удобство, спестено време, обслужване, любопитство за нови неща и т.н.

Ако попадате в графата на търсачите ези, които търсят най-добрия баланс между цена/качество, можете да разгледате програмата „Многокупки“, която предлага над 2000 продукта, необходими във всяко домакинство с гарантирано най-ниска онлайн цена.

Стратегията, с която Kolichka.bg гарантира, че е най-изгодна за големи покупки, е на база ежедневен мониторинг на цените на над 10 000 артикула, като екипът ги сравнява с водещите канали на пазара. В резултат от гъвкавостта на стратегията, стойността на средната потребителска кошница в Kolichka.bg е винаги по-ниска или сравнима с останалите онлайн и физически супермаркети.

Новите потребители ползват безплатна доставка за първите 30 дни от своята регистрация. Безплатна е и всяка доставка в рамките на 4 часа.

Колкото по-голяма е покупката, толкова по-изгодно става. В секцията „Многокупки“ потребителите могат да намерят отстъпки за количество. Ако сте от ловците на намаления, разгледайте и промо брошурата с оферти на Kolichka.bg, която предлага още по-изгодни цени всяка седмица.

Пести време, а времето е пари

Ценният час изгубен в ходене по магазини може да инвестирате в себе си – в кариерата, в семейството или в здравето си.

Всички ние имаме натоварени периоди на работа, именно в тези моменти съм безкрайно благодарна на съвременните удобства, които онлайн супермаркетите като Kolichka.bg ми предлагат. Да напазарувам докато си суша косата. И да довършва поръчката в таксито към срещата или в автобуса към вкъщи.

И ако всичко изброено все още не ви е убедило в предимствата на пазаруването от Kolichka.bg, моят съвет е да им дадете поне един шанс. При пазаруване над 50 лева платформата ще ви предложи и ваучер на стойност 10 лева. Може да избирате между огромно многообразие от продукти, без да се налага да се губите по щандове. Само пишете в търсачката на сайта и следвайте усмивката на Kolichka.bg закодирана в обновеното лого. Защото винаги има време за добро настроение.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Живот

Хакери искат милиони долари откуп, за да не пуснат крадени билети за концерти на Тейлър Суифт

Хакери изнудват Ticketmaster за милиони долари. Заплашват да пуснат крадени данни за билети на Тейлър Суифт

18:00 - 06.07.2024
Политика

Интервюто на Байдън пред ABC не донесе нищо, за да го избави от кризата

"Само Бог" можел да накара президента на САЩ да се оттегли от изборите

15:34 - 06.07.2024
Спорт

Ламин Ямал, който само на 16 г. стана най-младият футболист, играл на Европейско първенство

В навечерието на финала на Евро 2024 Ямал ще навърши 17 години и Ямал иска да го посрещне със златен медал

15:33 - 06.07.2024
галерия

Новият Audi Q6 e-tron вече е и в България

Повече ефективност, голям пробег и много бързо зареждане

14:54 - 06.07.2024
Важно днес

Сезонен работник е убит с нож в Слънчев бряг

По случая е задържан 38-годишен криминално проявен мъж от Ловеч

12:56 - 06.07.2024
Важно днес

Петков отрече "медийните внушения", че ПП-ДБ преговаря с "Възраждане" за кабинет

Според Петков в Народното събрание в момента има две мнозинства, от които ПП-ДБ няма как да бъде част

12:18 - 06.07.2024
Важно днес

Доган събра доверениците си в "Росенец", но без Пеевски (Обновена)

Има неяснота дали лидерът на ДПС Делян Пеевски ще разговаря с Доган

11:08 - 06.07.2024
Важно днес

МВнР предупреждава българите да не пътуват до Сицилия

Летището в град Катания е частично затворено

10:50 - 06.07.2024
Важно днес

"Пробив" в преговорите между Израел и "Хамас" увеличава надеждите за край на огъня в Газа

Изненадващото подновяване на преговорите поставя воюващите страни най-близо до постигане на споразумение от месеци

10:05 - 06.07.2024