ДАИ спря камион с озвучителна техника за протеста Снимка: © https://www.facebook.com/otrovnototrio

Камион, превозващ озвучителна техника за антиправителствения протест в София, е спрян в района на Горни Богров от екип на ДАИ.

Това съобщиха организаторите на протестите от т.нар. Отровно трио - Велислав Минеков, Николай Хаджигенов и Арман Бабикян.

"Това са елементарни форми на отмъщение, които ще вбесят не само София и софиянци, но и цяла България. И ако камионът не дойде тук навреме, ще призова цяла София да излезе на улицата, и го обещавам", казва Минеков, цитиран от БГНЕС.

Камионът е останал със свалени номера, но въпреки това е пристигнал в София.

От Министерството на транспорта публикуваха обяснение по случая, в което твърдят, че шофьорът на тежкотоварния автомобил е получил 3 акта при "рутинна проверка" на агенция "Автомобилна администрация".

"Установено е било, че автомобилът не е включен в лиценз и няма право да извършва обществен превоз. Водачът не е представил информация от тахографа за предходните 28 дни съгласно изискванията на Закона за автомобилните превози. Третият акт е за липса на пътен лист и товарителница", се казва в съобщението.

Наложена е принудителна административна мярка и камионът е спрян от движение, твърди пресцентърът на министерството. Въпреки това машината вече е в центъра на София.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Живот

Руски прокурори искат Алла Пугачова да бъде обявена за "чуждестранен агент"

През юли 2022 г. Русия разшири понятието "чуждестранен агент" като за такъв се смята всеки, който е "под чуждестранно влияние".

16:10 - 29.03.2024
Култура

Бийонсе пусна нов кънтри албум. С какво "Cowboy Carter" запали и феновете, и критиците

Новият албум на Бийонсе включва кавъри на The Beatles и Доли Партън

15:55 - 29.03.2024
Важно днес

По спешност НС отваря "врата" за ръководителите на БНБ и Сметната палата да станат служебни премиери

Аварийни промени в 3 закона по предложение на ГЕРБ и ДПС

15:20 - 29.03.2024