Има един безкрайно добър показател за качеството и стойността на един продукт и това са продажбите.

Почти половин година след излизането на Samsung Galaxy S24 Ultra той не само, че остава най-интелигентното устройство на пазара, но и цялата палитра от възможности за работа, базирани на изкуствен интелект, са новина, която засега никой не може да бие.

Затова и не е никак изненадващо, че продажбите на най-високия клас устройство на Samsung успяха да детронират конкурентите, като Galaxy S24 Ultra победи дори собствената си A серия, която, като бюджетна, но добре оборудвана, лесно заема първите позиции в предпочитанията на клиентите.

Samsung S24 Ultra е третият най-купуван телефон в Европа, показва класация на Canalys за първото тримесечие на годината, редом с други познати модели на известни марки.

Какво може този телефон не е въпрос с прост отговор. От потребителя и от неговото любопитство зависи, докъде ще се потопи с галактиката на Samsung.

Вече всички знаят за Circle to Search with Google функцията - търсене по снимка само с ограждане. Или за гласовия превод по време на телефонни разговори.

Samsung Cirlcle to Search

Това, което може би повечето хора с интерес към новите телефони са прочели или са видели, са и функциите за редакция на снимка, в която се премахва или премества обект.

Samsung изтриването на обект

Истината е обаче, че колкото повече работите с телефона, толкова повече неща откривате.

Някои са интуитивни, за други трябва повече четене. Сред първите е например как да изрежете елемент от снимка без да ползвате crop функцията и след това да повишите качеството ѝ. Увеличавате (zoom-in), така че да центрирате обекта и след това избирате знака от екрана, който ви се появява в долния ляв ъгъл. Той произвежда за части от секундата новата визия, а Galaxy AI поема довършителната работа по разкрасяването ѝ.

Толкова лесно и естествено се работи с Galaxy AI, че, когато си сменя телефона с друга операционна система, дълго време опитвам да ограждам снимки или да ги редактирам по начина, по който го прави Samsung.

Има разни дребни неща като изправянето на снимка, заснета под ъгъл, които човек мисли как да редактира обикновено по няколко минути, докато тук софтуерът ги решава сам. Ако при “изправянето” в някой край липсват пиксели, софтуерът ги дописва сам, така че да не се губи нищо от композицията.

Samsung AI

За да различавате все пак снимките, които са обработени с ИИ, телефонът ви ги маркира в долния ляв ъгъл със знака за Galaxy AI.

Нещо друго, което пак по-скоро интуитивно научавате е, че, ако има надпис на снимката, която сте направили, изкуственият интелект предлага да го сканира и да го запише или да ви го подготви за пействане.

Това означава, че спокойно можете да снимате табела с важна за вас информация и след това лесно да оперирате с нея.

Другата ви опция е още при самото снимане да кажете на камерата, че не ви интересува композицията на снимката, а само текстовата информация. Това става, като изберете буквата “т” вдясно на екрана.

Тогава телефонът ви предлага да копира, да сканира или да добави към бележник.

Можете да отидете още една крачка напред. Насочвате камерата към страница от книга, копирате и пействате текста в Notes, след което активирате изкуствения интелект и му давате команда да резюмира страницата.

Samsung Ai

Пробвах го с художествена литература, но истината е, че това е фантастична възможност за справяне с доклади или научни трактати.

Полезно приложение, което още повече разширява възможностите на изкуствения интелект на Samsung, е Galaxy Enhance X. С него вече правите неща близки до чудеса по отношение на снимките си.

Подобрявате качеството на всички “смачкани” снимки от WhatsApp или Viber, като телефонът ви показва до каква резолюция би могъл да ги “фейслифтне”.

Или, след като вече ви показахме как лесно да изрязваме само желаното от една снимка, ако след това я прекарате през Galaxy AI разкрасяване, получавате ефект, сравним с истинска фотография.

Изрязали сте себе си, но е останало едно рамо да вас, което очевидно няма как да се махне. Тогава софтуерът съобразява сам, че то не е важна част от снимката и го блърва.

Samsung Blur

Това бяха част от интуитивните неща. Ако искате обаче да станете Samsung Galaxy S24 експерт, препоръчваме ви да се заровите във форумите, където потребителите откриват невероятни неща. Не всички от тях са свързани с изкуствения интелект. Някои са си Samsung функционалности, които просто улесняват персонализирането на устройството, като например да се отговори на телефонно обаждане само с натискане на горното копче на звука. Или докато карате автомобил, да изключите разсейването от приложения, които не е подходящо да ползвате, докато шофирате.

Има и други интересни неща както поредица от знаци, които да изписват цели изрази - напр. ## може да е best regards. Ако пишете често на английски или на друг по-популярен език, с Galaxy AI можете много да си оправите комуникационните умения, защото той ви предлага цели изрази и на практика качва размяната на съобщения до едно доста по-софистицирано езиково ниво.

Друго, което заслужава внимание, е свързаността между устройствата на Samsung. Вземете например таблет и смартфон от клас Ultra. Нещо, което потребителите на други операционни системи добре познават, вече го има и тук - копирате информация от едното място и пействате на другото. Това може да е парола, която ви трябва или цял текст, по който работите.

И въпреки шегата, че едно от най-търсените неща в интернет, е как да изключа гласовия асистент Bixby, сега е моментът да кажем няколко добри думи за него. Например, дори и да нямате интернет - нито WiFi, нито Mobile data - вие пак може да си направите аларма за сутринта, само като ползвате гласова команда, защото Bixby работи и офлайн.

Накрая, за да не ви подвежда заглавието, може би е добре да уточним и какви са отношенията между устройството и гмуркането.

Samsung Galalxy S24 Ultra наистина е водоустойчив, но не можете да се гмурнете с него, а само в него. Максималната дълбочина, на която издържа е 1,5 метра и 30 минути. Както можете да предположите, доста хора “давят” телефона в легени в Ютюб, но ние не съветваме да правите това с него. Ако обаче го навали дъжда или случайно влезете в басейна с него, той ще оцелее.

А ако искате да се гмурнете още по-надълбоко в магията на семейството на Galaxy, отидете на 10 юли 2024 г. (сряда) от 20 ч. на площада пред катедралата „Св. Александър Невски“ в София. Ще имате възожност да станете част от грандиозен моден спектакъл и невероятна музика.

Представете си комбинацията от най-новото от Galaxy Z серията, модно шоу, Васко Василев и „Ъпсурт“.

До скоро!


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

ПП-ДБ няма да подкрепи кабинета "Желязков"

Според Кирил Петков това е правителство, "за което мечтае Пеевски"

11:14 - 01.07.2024
Европейски дневници

Номерът на Мета да заобиколи “политиките на съгласие” не мина. Грози ги глоба от ЕК

Собственикът на Facebook рискува тежки санкции от ЕК - до 10% от световния си оборот

09:38 - 01.07.2024
Текстове от партньори

Ново изследване подчертава потенциала за намален риск на никотиновите паучове

В сравнение с традиционните тютюневи изделияя

09:22 - 01.07.2024