ДАНС разследва старото ръководство на "Булгаргаз" за неизгодна сделка Снимка: © Булевард България

Бившето ръководство на "Булгаргаз" е обект на разследване на ДАНС и прокуратурата по съмнения за сключена неизгодна сделка.

Пред БНР директорът на енергийната компания Деница Златева съобщава, че служители на ДАНС са внесли искане за предоставяне на документи заради досъдебно производство, засягащо периода на предходното управление.

Златева стана директор на "Булгаргаз" в началото на август, като замени Людмил Йоцов, който беше назначен от кабинета "Петков" при кадрова смяна през февруари.

Документи, свързани с работата на "Булгаргаз", са поискани и от Българския енергиен холдинг, съобщава още БНР. Това е направила Националната следствена служба.

Сигнали до прокуратурата заради сделки на Йоцов бяха внесени преди месеци от кандидатите за депутати от ГЕРБ Делян Добрев и Радомир Чолаков.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Няма да има "гъвкавост" в изискванията пред България за членство в Еврозоната

България трябва да покрие критериите, включително и по отношение на инфлацията, за да въведе еврото през 2025 година, смята Паоло Джентолеони

15:01 - 03.12.2023
Бизнес

Chopard тихомълком отвори ,,антихотел" за свръхбогатите

„Докато Four Seasons или Ritz може да знаят как да осигурят отлично обслужване, луксозните модни къщи са майстори в създаването и предлагането на желани продукти.„

13:52 - 03.12.2023
Важно днес

Започва строителството на магистралата от Русе до Велико Търново

Първата копка направи премиерът Николай Денков

12:52 - 03.12.2023
Важно днес

От еднорози и феи до Еврозоната и Шенген - Борисов коментира "сглобката" в Сливен

Според лидера на ГЕРБ всеки ден на везната се претеглят възможностите за Шенген и Еврозоната срещу падането на кабинета.

11:34 - 03.12.2023
Живот

Лима: земя на контрасти, сиво небе и кофти кисело мляко

Идвайки в Перу получих нов контекст за ситуацията в България.

11:00 - 03.12.2023