DARA и Kaufland представят кампания „книги с кауза“ Снимка: © Кауфланд

В навечерието на 24 май – Денят на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност, Kaufland и DARA се обединяват в социална кауза за популяризиране на четенето сред най-малките. За всяка продадена детска книга, която участва в кампанията през този месец, най-голямата търговска верига в България ще отдели част от сумата за отлични ученици и студенти без родители.

Това е четвъртата инициатива от благотворителната кампания „Дари с DARA и Kaufland“ от началото на годината, която ритейлърът разгръща успешно в партньорство с младата поп изпълнителка. Всеки месец звездата призовава своите фенове да пазаруват тематични продукти от асортимента на Kaufland със специална кауза - подкрепа за образованието на младежи и начало на кариерата им. Всички детски книги, които са част от каузата, са обозначени със специален етикет с името на кампанията и могат да бъдат намерени във всеки от 65-те хипермаркета на ритейлъра в цялата страна. Търговската верига ще дари част от сумата за социалната кауза.

„Обичам да помагам и участвам в различни каузи, водена от личния си порив. Радвам се, че кампанията ни с Kaufland е толкова успешна, привлича все повече хора и подпомага образованието на младежи, които се нуждаят от финансова подкрепа за бъдещето си. През май месец фокусът е върху най-значимия празник за нашата култура и писменост - 24 май. С покупката на детски книжки, с които родителите могат да запалят любовта към четенето у своите децата, можем да направим още едно добро дело. Нека го направим заедно!“, призовава изпълнителката.

„Дари с DARA и Kaufland” подкрепя отлични ученици от 11 и 12 клас и студенти в държавни учебни заведения, изгубили единия или двамата си родители, или израснали в специализирана институция. Младежите са избирани по два критерия - за отличен успех и мотивация за развитие. Те получават възможност да продължат образованието си чрез програмата, както и да получат подкрепа за старт в кариерата и да се запознаят с водещи работодатели. Средствата се разпределят от фондация BCause чрез националната програма „Готови за успех“.

Повече информация за кампанията и интервю с DARA за каузата можете да прочетете на kaufland.bg.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Радан Кънев: ПП-ДБ няма политическо бъдеще в сегашния си вид

Трудната задача е да се запази единството и да се направи промяната

15:25 - 16.06.2024