Държавата превежда бонусите на пенсионерите за септември и отпуска милиони за Северозапада Снимка: © Pixabay

Всички български пенсионери ще получат добавка от 50 лева към пенсиите си за септември, като още днес към НОИ ще бъдат преведени средства на стойност над 106 млн. лв. Това обяви премиерът Бойко Борисов във включване на живо във "Фейсбук", на което стана ясно, че от добавките ще се възползват 2,1 млн. пенсионери у нас.

Програмата е част от новите социални мерки на управляващите за продължаващата криза с Covid-19. Предвижда се пенсионерите да получават добавки в продължение на три месеца.

"За втори пореден месец ще помогнем на най-уязвимите български граждани. Предвиждаме да отделим същата допълнителна сума и за октомври. Ситуацията в света не е лека и ние продължаваме с нашите действия, за да може да окажем подкрепа на всеки един българин", написа Борисов.

На днешното заседание на кабинета онлайн стана ясно още, че държавата е отпуснала до 379 млн. лв. за инфраструктура в Северозападна България.

"Днес отпускаме до 379 млн. лева за модернизацията на близо 69 км от пътя Видин-Ботевград между пътния възел „Макреш“ и обходния път на гр. Монтана. Направлението Видин-Ботевград е водещ проект в инвестиционната програма на АПИ и МРРБ, тъй като с модернизацията на трасето от „Дунав мост II“ ще се осигури бърза и удобна връзка между автомагистралите „Хемус”, „Тракия” и „Струма”, каза Борисов.

"Пътят Видин-Ботевград е като пълноводна река, по която хората и бизнесът ще се върнат в региона. В подкрепа на Северозапада ще са и предвидените 200 милиона евро в новия бюджет на ЕС, които успяхме да договорим в Брюксел за най-слабо развитите региони. Нека хората знаят, че сме обезпечили изграждането на модерна и съвременна инфраструктура", добави още той.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Урсула фон дер Лайен може да се кандидатира за ръководител на НАТО

Според в. "The Sun" редица държави-членки на НАТО са предложили фон дер Лайен да поеме военния съюз

09:32 - 01.04.2023

Xiaomi обави фотоконкурс за любители и професионалисти в България

Големият победител, ще се присъедини към локалния екип от фотографи на Xiaomi

09:08 - 01.04.2023

Андрю Тейт е пуснат под домашен арест след месеци, прекарани в румънския затвор

Андрю Тейт и брат му Тристан спечелиха обжалване и ще бъдат пуснати под домашен арест

09:04 - 01.04.2023

17-годишен ученик е задържан за фалшивите бомбени заплахи

Момчето е изпращало заплахи в сряда, четвъртък и петък

21:26 - 31.03.2023