ДБ се регистрира за изборите в очакване на отговор от ПП

"Демократична България" внесе 8088 подписа в ЦИК, за да се регистрира за участие в парламентарните избори на 2 октомври.

Формацията на ДСБ, "Да България" и "Зелено движение" обаче все още няма отговор от "Продължаваме промяната" дали ще може да се направи официална предизборна коалиция.

"Нашето желание за общо явяване е ясно заявено. На ход са колегите от ПП. Имаме нужда от голямо обединение, което да представлява протестиращите от 2020 г. Отделната ни регистрация означава, че искаме ясен отговор от ПП", каза бившият министър на правосъдието Надежда Йорданова, която внесе документите на "Демократична България" в ЦИК.

До 27 август е възможно регистрираните партии за изборите да правят промени, тоест - теоретично има опция да се стигне и до коалиция на ДБ и ПП.

От "Продължаваме промяната" обаче засега поддържат алтернативна позиция, че поотделно двете листи може да съберат повече гласове и да спечелят повече мандати, отколкото ако се коалират предизборно и се явят заедно.

Настимир Ананиев, който беше депутат от ПП в 47 Народно събрание, обяви пред Nova News, че днес би трябвало да се получат данни от ново социологическо проучване, което да даде отговор на въпроса за партийните листи.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Живот

Руски прокурори искат Алла Пугачова да бъде обявена за "чуждестранен агент"

През юли 2022 г. Русия разшири понятието "чуждестранен агент" като за такъв се смята всеки, който е "под чуждестранно влияние".

16:10 - 29.03.2024
Култура

Бийонсе пусна нов кънтри албум. С какво "Cowboy Carter" впечатли и феновете, и критиците

Новият албум на Бийонсе включва кавъри на The Beatles и Доли Партън

15:55 - 29.03.2024
Важно днес

По спешност НС отваря "врата" за ръководителите на БНБ и Сметната палата да станат служебни премиери

Аварийни промени в 3 закона по предложение на ГЕРБ и ДПС

15:20 - 29.03.2024
Важно днес

Експлозия избухна в най-голямата рафинерия в Румъния

В района на рафинерията се издигат гъсти облаци черен дим

11:37 - 29.03.2024