Насилникът на Дебора пускал непълнолетни в дискотека срещу 20 лв. Снимка: © Screenshot

18-годишната Дебора Михайлова даде първото си интервю, след като преди повече от месец беше нарязана с макетно ножче и пребита от бившия си приятел Георги Георгиев. За първи път тя разказа за ужасния случай, както и за връзката си със своя насилник, във видео в YouTube канала "Цанов НАПРЕД И НАГОРЕ".

Дебора споделя, че се запознава с Георгиев през септември 2022 г. в дискотека в Стара Загора, където по това време той работи като охрана на клуба. Георгиев е пускал много момичета без навършени 18 г. в дискотеката, срещу такса от 20 лв. На нея обаче не ѝ е искал пари. Става ясно и, че той е работил в нарушение на закона - без трудов договор, разказва тя.

Мъжът проявявал интерес към нея, като флиртувал с нея и пощипвал, когато тя посещавала нощното заведение. Първоначално Дебора не се притеснявала от възрастовата разлика между двамата, тъй като мислела, че той е на около 21-22 години. По време на запознанството им обаче Дебора е на 17, докато Георгиев е на 25 г. - при това е бил и женен.

Момичето разказва, че е мислела, че мъжът е разведен. Докато били във връзка обаче двамата никога не са излизали заедно публично, единствените им срещи сред други хора били в нощното заведение. Тормозът срещу Дебора започва още след втория месец от тяхната връзка.

"Първият път, когато се случи нещо, той стана, удари ми един шамар без да съм казала и дума. Стана и си тръгна. Всеки път, когато сме се виждали, е имало агресия", признава тя.

Тя си спомня как Георгиев и е удрял шамари, биел я е в корема - а веднъж дори я е хванал за гърлото: " [Тогава] просто ми пречерня. Пусна ме и каза: "Спокойно, аз знам какво правя. Няма да умреш".

Родителите на Дебора не са знаели за тормоза, който мъжът е извършвал, тъй като тя е прикривила синините си с фон дьо тен.

"Казвал ми е какви да обличам. Беше ми забранено да нося клинове. Той казваше цитирам: "една жена, която е намерила своя мъж, не носи грим”. Затова спрях да нося".

В деня на трагичната случка, когато Георгиев я напада с макетно ножче, Дебора се е прибрала от училище - когато на домофона в дома ѝ се звъни.

ой беше с маска. Аз го разпознах, на 100% съм сигурна. Видях макетния нож в едната му ръка. Не осъзнавах какво се случва и си помислих, че той просто се бъзика с мен. Последното нещо, което помня беше, че замахва към мен с юмрук. И вече спомените ми са при съседката", споделя 18-годишното момиче.

Случаят на Дебора придоби популярност в медийното пространство през юли, след като стана ясно, че обвиненият извършител на престъплението е бил пуснат на свобода, а 400-те шева по тялото на момичето са определени като "лека телесна повреда". Казусът породи вълна от протести в цялата страна и доведе до извънредни законови промени в Закона за домашно насилие. Към момента Георгиев е обвинен за нападението с макетен нож и остава под постоянен арест.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Шествия на агитките на "Левски" и ЦСКА ще затруднят движението в София

Очаква се кръстовището на Орлов мост да бъде затворено за кратко около 15:15 - 16:00 ч.

12:33 - 27.04.2024
Важно днес

Русия атакува украинската енергетика в три области

Ударени са четири топлоелектрически централи

11:06 - 27.04.2024
GEN Z дневници

Vol. 19: Кой изобщо слуша Тейлър Суифт, гълъб в парламента, сбогом "Ема Стоун"

Кои са 5-те новини от седмицата, направили впечатление на Gen Z поколението в "Булевард България"?

10:22 - 27.04.2024
Живот

Рецепта за козунак? А какво ще кажете за козуначени мъфини

Великден през 2024 година звучи като време за по-практично приготвяне на храна

10:04 - 27.04.2024
Спорт

5 домашни упражнения, след които да се почувствате 5 пъти по-добре

Карин Околие ни показа няколко упражнения с DAJLIEN - колекцията за домашни тренировки на IKEA

09:29 - 27.04.2024
Важно днес

Fitch: Отлагане на членството в еврозоната, може да се отрази негативно на рейтинга на България

Според Fitch България ще изпълни всички критерии до края на 2024 година

09:10 - 27.04.2024