В ден 100 от антиправителствения протест избухна напрежение между групи от демонстрантите и полицейската охрана на БНТ. По време на ефира на предаването "Панорама", пред "Сан Стефано" 29 се събра голямо множество от протестиращи, част от които направиха опит да нахлуят в сградата на националната телевизия. 

В същото време в студиото нямаше политически представители - сред гостите бяха Арман Бабикян ("Отровното трио"), социолозите Димитър Ганев (Тренд) и Първан Симеонов (Галъп), и Любен Дилов-син.

Протестиращите скандираха "Еничари" срещу униформените служители. 

По-рано четирима евродепутати бяха поканени да говорят пред протестиращите на Ларгото - Рамона Стругариу се включи онлайн (Румъния, Renew Europe), Клеър Дейли (Ирландия, Обединена левица), Иван Синчич (Хърватия, независим) и Пол Танг (Нидерландия, ПЕС). Четиримата са гласували в подкрепа на резолюцията на ЕП за състоянието на върховенството на закона в България, която беше приета преди седмица. 

В продължение на няколко седмици групи протестиращи блокираха гостите на предаването в района на телевизията, а някои бяха замеряни с яйца. 

Прочети