Министърът на труда и социалната политика Деница Сачева намекна, че ако се стигне до предсрочни избори и служебен кабинет от президента Румен Радев, антиправителствените протести ще бъдат заменени от социални. 

На въпрос в предаването "Тази събота" на bTV дали площадите през септември-октомври няма да бъдат "пълни с гладни хора, фалирали бизнеси и хора, пострадали сериозно от Covid", Сачева отговори:  

"При едно служебно правителство точно това ще бъде сценарият. Защото няма да има инструменти, с които то да може да реагира на всички тези проблеми... Нали нямате съменение, че при една подадена оставка тези протести ще бъдат заменени от други протести, защото ще има други хора, които ще са недоволни от това, че има служебно правителство. Ако това е сценарият, в който влиизаме - протестите да са по-важни от законните избори - то това е много тежка ситуация. Тогава няма да има сигурност за никого"

Сачева потвърди, че кабинетът "Борисов 3" няма да подаде оставка, защото "имаме много работа, която да бъде свършена".

"Нека да се вслушаме и гласа на онези, които не са на улицата. Какво да направим с всички хора, които очакват да получат своите увеличени възнаграждения? Какво да направим със семействата, които не знаят как ще започне учебната година?", каза тя. 

На неколкократни въпроси дали се отрича от острите си лични критики срещу Борисов и срещу партия ГЕРБ от 2013 г., когато самата тя беше опозиционен кандидат-депутат, Сачева обяви, че "не прави нищо различно от това, което мисли и говори" и че няма причина за "колебание във вярата си" в Бойко Борисов.

"Ако някой разбира политиката като палатки и писане на статуси във Фейсбук, аз не разбирам така политиката", каза тя. 

Прочети