Снимка: © Булевард България

Министерството на образованието и науката стана първото ведомство, което въвежда зелен сертификат за достъп до сградите си. От пресцентъра на МОН съобщиха, че изискването влиза в сила от 24 януари 2022 г.

Това означава, че министерството на акад. Николай Денков изпреварва Кирил Петков, който въведе зелен сертификат за достъп до Министерски съвет, но от 7 февруари догодина.

"От 24 януари 2022 г. във всички сгради на Министерството на образованието и науката (МОН) ще се влиза само със „зелен сертификат“ – валиден документ за ваксиниране, преболедуване, наличие на антитела или отрицателен резултат от лабораторно изследване. Бързият антигенен тест ще е валиден до 48 часа, а PCR тестът - до 72 часа. Министерството няма да организира лаборатория на своя територия", съобщиха от МОН.

Няма да се изисква зелен сертификат от деца и от граждани, които идват само до приемната на МОН, за да подават документи.

Хората, които не могат да се имунизират по здравословни причини, трябва да представят медицински документ, който удостоверява това. Служителите на МОН, които нямат зелен сертификат, ще работят дистанционно, ако задачите им позволяват, или ще трябва да излязат в отпуск.

Министърът на образованието и науката акад. Николай Денков издаде и заповед, в която регламентира този ред.Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Даниел Лорер: Варненският кмет е като Елвис Пресли - мислят го за жив, но никой не го е виждал

"Българите в чужбина ще се върнат последни, едва след като оправим държавата"

"Медиана" вдигна ГЕРБ за 10 дни с почти 4%

Резултатите са при избирателна активност от около 35%