Десислава Ахладова ще е новият правосъден министър

Зам.-министърът на правосъдието Десислава Ахладова ще бъде предложена за титуляр на поста на мястото на подалия оставка Данаил Кирилов.

Кадровата смяна ще бъде гласувана в четвъртък според дневния ред на парламента. Според информация на правния сайт "Лекс" - Кирилов няма да се възползва от възможността да се върне в Народното събрание като депутат.

Десислава Ахладова е бивш ръководител на Административния съд в Перник. Влиза в политическия кабинет на Министерството на правосъдието като зам.-министър при Цецка Цачева в третия мандат на ГЕРБ. Остава на поста си и при смяната на Цачева с Данаил Кирилов през пролетта на 2019.

До момента тя е отговаряла за Агенцията по вписванията, Инспектората на правосъдното министерство, дирекцията „Българско гражданство“, Централния регистър на особените залози, Националното бюро за правна помощ и дирекцията „Взаимодействие със съдебната власт“.

Десислава Ахладова участва и в последното изслушване в ЕП по повод политическата криза в България.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Култура

Новият албум на Били Айлиш и еволюцията на един аутсайдер в поп музиката

Ако в музикалната индустрия има някакви популярни течения, то Били Айлиш прави всичко възможно, за да ги избегне

11:54 - 18.05.2024
Важно днес

Откриха 6.5 млн. къса нелегални цигари, скрити в ел. табла на ГКПП "Кулата"

Агенция „Митници“ съобщава, че това е най-голямото количество нелегални цигари, задържани на "Кулата" за последните две години.

10:56 - 18.05.2024