Дейвид Бекъм прекара 12 часа на опашка, за да се сбогува с Елизабет II Снимка: © Getty Images

Легендата на английския футбол Дейвид Бекъм се включи в километричната колона от хора, които искаха да се поклонят пред тленните останки на Елизабет II.

Бекъм е прекарал 12 часа на опашката в центъра на Лондон, преди да стигне до Уестминстър хол, където е изложен ковчегът на покойната кралица.

Британските медии показваха как Бекъм изчаква търпеливо сред останалите граждани. Той разказва пред журналисти, че всички хора около него почитат паметта на Елизабет II и споделят истории, свързани с нея, докато стоят на опашката.

"Всички искаме да сме заедно, всички искаме да направим нещо, с което да почетем великолепния живот на нашата кралица. Мисля, че преживяване като днешното би трябвало да се сподели заедно с хората. Тук сме, хапваме чипс, лимонов шербет, сандвичи, пием кафе,... донъти", казва той пред BBC.

Хората около него споделят, че не са очаквали да се окажат в компанията на Бекъм, докато чакат реда си пред Уестминстър хол.

"Но искам да изразя голямото си уважение към него. Той стоеше с нас и отдаде чест така, както искаше. Мисля, че това е прекрасно", споделя една от жените на опашката.

Пред Sky News Бекъм разказва, че най-специалният момент в живота му е бил деня, в който е получил ордена на Британската империя през 2003 г. от кралица Елизабет II за заслугите си към спорта.

"Тогава поканих моите баба и дядо, които всъщност ме възпитаха да бъда голям монархист и почитател на кралското семейство...", казва още той. "Ако баба и дядо бяха живи, те също щяха да са тук".


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

От "Корал" до Пашата: Скандалът с документите на Кирил Петков и взаимните обвинения

Кирил Петков замеси Румен Николов-Пашата в скандала с предполагаемите фалшиви подписи

10:29 - 29.04.2024