Дилов предпочита Слави Бинев вместо Тошко Йорданов начело на Културната комисия

Любен Дилов-син защити решението си да напусне Комисията по култура в знак на протест срещу нейния новоизбран председател Тошко Йорданов и отговори на атаката от страна на Слави Трифонов във Facebook.

По-рано Трифонов обяви, че "духът на "Ку-ку" и "Каналето" няма място във формирование като ГЕРБ", чийто депутат е Дилов. Председателят на ИТН коментира, че го е "срам" от скандала между двамата бивши сценаристи и изрази недоумение защо "най-цветният, най-широкоскроен, най-начетеният, най-специалният човек" отказва да демонстрира уважение към Тошко Йорданов.

Любен Дилов-син отговаря с коментара, че самият той е избрал Йорданов за сценарист в "Ку-ку" през 90-те и че няма нищо против него: "в крайна сметка всички състояния на народа е редно да бъдат представени в Народното събрание".

В същото време той пояснява, че не може да го нарече "уважаеми" заради поведението му като народен представител в последните два парламента.

Дилов обаче стига и по-далеч, като заявява, че е защитавал "горещо" спорната кандидатура на Слави Бинев за ръководител на парламентарната Комисия по култура през 2014 г.

Бившият таекуондист и собственик на попфолк клуба "БИАД" Бинев беше избран като депутат от тогавашния "Патриотичен фронт" (3 години по-късно той обяви принадлежност към ДПС), но се принуди да подаде оставка заради масовата съпротива от страна на режисьори, художници, музиканти и други хора на изкуството.

"Горещо защитавах Слави Бинев, когато беше предложен за същия пост, защото в моите очи той е УВАЖАЕМИ с големи букви. И щеше да бъде свръхполезен като председател на Комисията по култура и медии, защото е страхотен мениджър и разбира от това, което имаше да се прави. И продължава да е така, независимо от протестите на приятелите ми от артистичните гилдии тогава. Днес гилдиите мълчат. Явно те сега нямат проблем. Като нечлен на комисията и аз нямам", пише Любен Дилов-син. През 2014 г. неговото движение "Гергьовден" беше част от коалиция "България без цензура" на Николай Бареков.

В коментара той посочва, че раздялата на екипа на "Шоуто на Слави" през 2003 г. е станала заради това, че е Трифонов го е поставил пред избора да избира между предаването и политиката.

"Иронията на историята е непобедима. Сега Слави превръща шоуто и телевизията си в партия. Т.е. той е поставен пред същия избор, както през 2003-а, но от самия себе си", пише Дилов.

Той припомня част от историята на "Гергьовден", което описва като "малък и жилав политически клуб".

"Някои успешни - "Дядо, баба и внуче" с Демократите и Земеделците на г-ж Мозер, например. Други - да кажем - по-скоро комични. Заедно с ВМРО (коалицията ЕТО КАК!) взехме над 160 хил.гласа срещу свръхмобилизирания Иван Костов и дебюта на Симеон Втори през 2001. Имахме светли моменти, имаме и падения повече от 25 години. Най-важното - ще продължаваме да ги имаме", пише Любен Дилов-син.

Въпреки че е депутат от ГЕРБ в трето поредно Народно събрание, той твърди, че няма споразумение с партията на Борисов, а само със СДС.

"С ГЕРБ нямаме споразумение, но се присъединихме към коалицията, когато те имаха нужда от нас, а не ние от тях, за да се облажим от управлението. Т.е. пак сме опозиция - обичайното агрегатно състояние на Гергьовден", пише той.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Живот

Завръща ли се Слави Трифонов в bTV?

Риалити формат на "Шоуто на Слави" тръгва в bTV след 15 г. пауза

09:24 - 28.03.2024
Политика

Сърбия издирва дете, президентът обаче задейства свой AMBER alert

Aлександър Вучич обяви "тежки дни" за страната, докато цяла Сърбия търси двегодишно дете

08:04 - 28.03.2024