Директор в НАП - бивш член на Комисията по хазарта - подаде оставка

Васил Панов е подал оставка като директор на Дирекция "Контрол" в Националната агенция за приходите. Мотивите за напускането му не се съобщават, но се посочва, че освобождаването е по негово желание, считано от 26 юни. Панов ръководеше тази дирекция от 11 години.

"Ръководството на НАП благодари на г-н Панов за усилията и резултатите, постигнати за над 25 години работен опит в системата на приходната администрация", се казва в информацията от пресцентъра на НАП.

Васил Панов е бивш член на Държавната комисия по хазарта, представляващ ръководството на НАП в структурата, от 2012 г. до февруари 2020 г., когато съставът й беше променен заради разследването срещу Васил Божков.

Панов не беше привлечен като обвиняем по делото срещу "Националната лотария" за разлика от бивши ръководители на хазартния регулатор като Александър Георгиев, Огнемир Митев, и двама нейни служители - Тодор Марков и Пламен Георгиев.

Новината за оставката на Панов дойде ден след като обвиняемият бизнесмен Васил Божков публикува снимки на прокурора по делото му Ангел Кънев, който излиза от сградата на НАП. Божков обяви, че ще прокуратурата изисква "ежеседмично от НАП да погазва закона" и заяви готовност да покаже "последствията от грубия натиск върху служителите на НАП" още в петък.

До този момент Божков не е публикувал нищо в тази връзка, но е припомнил друг по-стар постинг във Facebook, в който уличава финансовият министър Владислав Горанов в лична отговорност за допуснатите отстъпки в облагането на частния лотариен бизнес. Обвинението срещу Божков твърди, че загубите за държавата от този режим на облагане са за около 700 млн. лв.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

С 75 км/ч. над допустимата скорост е шофирал убиецът на треньора Ферарио Спасов

Футболният треньор Ферарио Спасов (61 г.) загина в катастрофа край Велико Търново през ноември миналата година.

10:23 - 20.04.2024
GEN Z дневници

VOL.18: 40 години България на Еверест, каква република сме всъщност, Грузия с урок по бунт

Кои са 5-те новини от седмицата, направили впечатление на представителите на поколение Z* в редакцията на "Булевард България"?

09:57 - 20.04.2024
Важно днес

11 души са пострадали при катастрофа на автобус с българска регистрация в Турция

В превозното средство е имало 14 пътници, сред които и двама български граждани.

09:17 - 20.04.2024
Живот

Вайбът е в детайла: Япония и стрийт еклектиката на чувства и цветове

И тук, в началото на пролетта, ще празнуваме Япония, Страната на изгряващото слънце с това специално събитие.

09:05 - 20.04.2024