Не, това не е компютърна анимация - дори Илон Мъск може да го потвърди. Компанията за производство на роботи Boston Dynamics изпраща 2020 г. с танци и веселие, които привлякоха вниманието на милиони души от цял свят. 

Роботите Atlas, Spot и Handle са главните действащи лица във видеото, което показва страхотно синхронизирана хореография на фона на хита от 1962 г. "Do You Love Me". 

За да демонстрират способностите им, Boston Dynamics ги карат да танцуват туист по начин, който може да накара доста хора да завидят на машините, но със сигурност ще подобри настроението им. 

От юни 2020 г. компанията вече започна да продава робота Spot на клиенти в САЩ на цена от 74 500 долара. Четирикракият модел, наподобяващ куче, може да изпълнява най-различни функции, включително да тича, да се качва по стълбите, да пренася до 14 кг оборудване и да изпълнява автономни мисии за събиране на данни.  

Хуманоидът Atlas, с който започва видеото на Boston Dynamics, може не само да танцува на рокендрол парчета, но и да прави доста по-сложни упражнения с прецизен баланс като 360-градусово завъртане във въздуха и задно салто.  

Последният модел в клипа - Handle - е предназначен за работа в логистични центрове, като може да подрежда или пренася кашони с пратки до 15 кг.

"Цялото ми внимание беше фокусирано върху кучето със змийската глава до момента, в който щраусът с глава-намотка не се плъзна небрежно в кадър", пише Илон Мъск в Twitter.  

Boston Dynamics е създадена през 1992 г. като компания за разработване на роботи от Марк Райберт, професор по компютърни науки в Масачузетския технологичен институт. През последните години сменяше няколко пъти собствеността си, като в края на 2020 г. Hyundai Motor Company придоби 80% от акциите й за около 880 млн. долара. 


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

МЗ потвърди: Наличието на антитела не е достатъчно за издаване на зелен сертификат

ECDC са потвърдили решението си от май и ЕК не обмисля да променя сертификата

Кръщават улица в София на името на Боян Петров

Тя се намира в "Манастирски ливади - Изток"

"Японските Меган и Хари": Принцеса Мако се омъжи за човек от народа и се отказа от кралския си статут

Японците протестират срещу съпруга ѝ и я доведоха до депресивно състояние

КС по делото за статута на транссексуалните хора: В конституцията полът е само биологичен

Могат ли транссексуалните хора да сменят пола в личните си документи?

Netflix ще покаже скандалното интервю на Даяна - въпреки несъгласието на принц Уилям

Новият сезон на The Crown връща един от най-травмиращите спомени за кралското семейство