ДСБ се съгласи на преговори за предизборна коалиция между ДБ и "Продължаваме промяната"

"Демократи за силна България" (ДСБ) дадоха зелена светлина за започването на преговори за предизборна коалиция между "Демократична България" и "Продължаваме промяната".

Решението беше взето в събота на национално съвещание на партията, която е една от трите заедно със "Да, България" и "Зелено движение в обединението "Демократична България". Другите две партии ще вземат решение по въпроса в следващите дни.

Националното съвещание на ДСБ предложи и преговори за "широко обединение на реформаторските сили с цел издигане на общи кандидатури" и за предстоящите местни избори.

"Поставяме си висока цел - първа политическа сила и първи мандат за съставяне на кабинет след изборите. Изключително важно е кой ще управлява страната до местните избори. Ако искаме да разбием феодалните владения на ГЕРБ в големите градове на страната, не трябва да допсукаме служебната власт или правителство, доминирано от ГЕРБ, да управлява страната", заяви лидерът на ДСБ Атанас Атанасов.

На срещата присъстваха и съпредседателите на "Зелено движение", "Да България" и "Продължаваме промяната". Кирил Петков определи евентуалното общо явяване на неговата партия с ДБ като обединението на добрите сили"

"Всички демократични общности, партии, хора с каузи и с активности, с идея България да бъде различна държава, да бъде просперираща, започваме голямото обединение. Това, което ще видите е, че следващите три месеца този процес ще продължи като една лавина", каза той.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Живот

Между Велики Преслав и Челе ди Булгерия в Италия - 23-ма мотористи сбъдват една мечта

Членовете на IMRG ще предадат специално послание между двата побратимени града

11:22 - 22.06.2024
Важно днес

Кметът на "Илинден" Емил Бранчевски е отстранен

Всички участия следва да се прекратят с началото на мандата

09:02 - 22.06.2024
Бизнес

"Оземпик" вдигна продажбите на по-малък размери дрехи и вече променя модната индустрия

Загубата на тегло кара все повече американци да обновяват гардероба си

08:59 - 22.06.2024