Дубльорът на ДПС само чакаше знак

Преди 30 години правителството на Филип Димитров падна след отдръпване на ДПС от него, сега вървим по същия сценарий - само че чрез дубльора на ДПС. Чакаше се знак и самолетът на Сергей Лавров е вероятно бил този знак. (Азиатската отмъстителност е пословична и такива прегрешения на "верноподаниците" не се прощават).

Поводът пак е уж Северна Македония, а причината пак е решителен геополитически завой на Запад, който сериозно изплаши кремълския бг естаблишмънт у нас.

Основната заплаха днес за "лайфстайла" на кремълската колона са ударите по техните парични потоци:

(1) Спиране на най-голямата корупционна тръба "Газпром" - България не само отказа да плаща по предложената й схема в рубли, но и няма намерение да подписва нов договор! Нечувана наглост и крупна щета за нашите корумпаци. Но все пак шансовете са на масата - "Булгаргаз" още не е и няма информация да се кани да подписва дългосрочен договор за втечнен газ. Трябва на всяка цена това да бъде предотвратено.

(2) Спиране на втората корупционна петролна тръба също е напълно вероятно заради санкциите върху руския нефт - и скоро "Лукойл" да започне да разглежда сценарий за продажба на активите в България. Нещо повече, има надеждна информация за интерес на полския гигант "Орлен", което със сигурност значи сбогом на потоците към нашата политическа класа.

(3) Отбиване от другата основна корупционна тръба - българския бюджет: Споровете за пътищата съвсем не са случайни. Там, където има най-големи обществени поръчки, е най-голямата битка чии фирми ще ги усвовяват. (Обявените изпълнители на проекта за тунел под Шипка съвсем не предизикват възторг.) Ключът винаги е за изпълнители да се канят български фирми, в много краен случай - фирми от региона, защото с тях някак си по-лесно се сключват сделки.

(4) Спиране на далаверата "еврофондове" с изискването на ЕС за върховенство на правото и съдебна реформа за получаването им.

Всичко това внася драматичен смут сред българо-руската ни олигархия, която така е обречена на гладна смърт. И затова е мобилизирала своите многобройни лица от целия политически спектър.

Нейната сила обаче се крие освен в откраднатите от нас колосални фондове, също и в инвестирането на немалка част от тях и в нашите медии, журналисти, всякакви -лози и анализатори.

Когато тези ТВ говорители нямат отправна точка и ясни ценности, от които да поставят своите тези или въпроси - те стават просто рупори на фалшиви новини, путинска пропаганда и на нейните корупционни лобита у нас. И това го чуваме 24/7 по нашите медии.

Така си представете България като две Българии:

Едната България, по-малката, по-осъзнатата за своите интереси и по-организираната за тяхната защита - която се е скупчила около руско-българския корупционен ресурс и съществува чрез него, заедно с попадналите в нейната мрежа наивни избиратели в ролята на "полезни идиоти".

И другата България : по-голямата, по-неосъзнатата за своите интереси и по-неорганизираната за тяхната защита - която иска да живее нормален живот със собствен план, труд и идеи как да протече той.

След толкова години трябва е ясно най-после, че цялата наша публичност се дели само по две оси:

- геополитическата ос: Европа - Евразия
- човешката ос: Почтеност - Корумпираност.

Ако един журналист няма сетивата да поставя интервюираните по тези оси - значи тя/той обслужва не обществения, а интереса на интервюирания. Именно там нашата корупционерска класа е направила най-големите си инвестиции.

За да може в един момент хората да възприемат корупцията като нещо обичайно, а Запада - като причина за проблемите им. И като невинни агънца да гласуват за вълка да ги пази. За да продължава корупцията, а нейните представители да ни гледат от ТВ и от парламентарната трибуна.

Само когато горното стане ясно на повечето българи, ще има надежда за истинска промяна у нас.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Бюджет 2024 мина на първо четене: най-важните параметри

До края на деня в петък се приемат предложения за второто гласуване

20:23 - 11.12.2023
Важно днес

Полша ще има нов премиер - Доналд Туск. Моравецки загуби вота на доверие

Това е триумфалното завръщане във вътрешната политика на 66-годишния Туск

18:50 - 11.12.2023
Важно днес

Алексей Навални е в неизвестност след преместване от затвора

Сътрудниците му нямат връзка с него от седмица

18:33 - 11.12.2023
Живот

Активисти зоват за бойкот на "Евровизия" заради участието на Израел

Критиките в онлайн пространството достигнаха такива размери, че се наложи Организацията на Европейския съюз за радио и телевизия (EBU ) да публикува изявление

18:02 - 11.12.2023
Важно днес

IT секторът: 2024 г. ще е трудна за бизнеса, а държавата вдига данъци

Планираното увеличение на максималния осигурителен доход от 3400 на 3750 лв. доведе до напрежение в IT сектора

17:58 - 11.12.2023
Култура

Греди Асса разкрива величието на природата с новата си изложба в галерия "Ракурси"

"Край езерото" е най-новата изложба с живопис на големия български художник

17:27 - 11.12.2023
Кино и сериали

Дензъл Уошингтън в ролята на Ханибал? В Тунис видяха "историческа грешка"

Според недоволните изборът на Уошингтън е фалшификация на историята - пълководецът не е бил чернокож

16:38 - 11.12.2023
Важно днес

Бившият шеф "Съдържание" в Нова ТВ става програмен директор на bTV Media Group

Двете най-големи частни телевизии отново размениха мениджъри

16:38 - 11.12.2023
Важно днес

Русия отново атакува Киев с балистични ракети на фона на нова офанзива в Авдийвка

Русия извърши поредно нападение с ракети срещу Киев

15:49 - 11.12.2023