Преди 30 години правителството на Филип Димитров падна след отдръпване на ДПС от него, сега вървим по същия сценарий - само че чрез дубльора на ДПС. Чакаше се знак и самолетът на Сергей Лавров е вероятно бил този знак. (Азиатската отмъстителност е пословична и такива прегрешения на "верноподаниците" не се прощават).

Поводът пак е уж Северна Македония, а причината пак е решителен геополитически завой на Запад, който сериозно изплаши кремълския бг естаблишмънт у нас.

Основната заплаха днес за "лайфстайла" на кремълската колона са ударите по техните парични потоци:

(1) Спиране на най-голямата корупционна тръба "Газпром" - България не само отказа да плаща по предложената й схема в рубли, но и няма намерение да подписва нов договор! Нечувана наглост и крупна щета за нашите корумпаци. Но все пак шансовете са на масата - "Булгаргаз" още не е и няма информация да се кани да подписва дългосрочен договор за втечнен газ. Трябва на всяка цена това да бъде предотвратено.

(2) Спиране на втората корупционна петролна тръба също е напълно вероятно заради санкциите върху руския нефт - и скоро "Лукойл" да започне да разглежда сценарий за продажба на активите в България. Нещо повече, има надеждна информация за интерес на полския гигант "Орлен", което със сигурност значи сбогом на потоците към нашата политическа класа.

(3) Отбиване от другата основна корупционна тръба - българския бюджет: Споровете за пътищата съвсем не са случайни. Там, където има най-големи обществени поръчки, е най-голямата битка чии фирми ще ги усвовяват. (Обявените изпълнители на проекта за тунел под Шипка съвсем не предизикват възторг.) Ключът винаги е за изпълнители да се канят български фирми, в много краен случай - фирми от региона, защото с тях някак си по-лесно се сключват сделки.

(4) Спиране на далаверата "еврофондове" с изискването на ЕС за върховенство на правото и съдебна реформа за получаването им.

Всичко това внася драматичен смут сред българо-руската ни олигархия, която така е обречена на гладна смърт. И затова е мобилизирала своите многобройни лица от целия политически спектър.

Нейната сила обаче се крие освен в откраднатите от нас колосални фондове, също и в инвестирането на немалка част от тях и в нашите медии, журналисти, всякакви -лози и анализатори.

Когато тези ТВ говорители нямат отправна точка и ясни ценности, от които да поставят своите тези или въпроси - те стават просто рупори на фалшиви новини, путинска пропаганда и на нейните корупционни лобита у нас. И това го чуваме 24/7 по нашите медии.

Така си представете България като две Българии:

Едната България, по-малката, по-осъзнатата за своите интереси и по-организираната за тяхната защита - която се е скупчила около руско-българския корупционен ресурс и съществува чрез него, заедно с попадналите в нейната мрежа наивни избиратели в ролята на "полезни идиоти".

И другата България : по-голямата, по-неосъзнатата за своите интереси и по-неорганизираната за тяхната защита - която иска да живее нормален живот със собствен план, труд и идеи как да протече той.

След толкова години трябва е ясно най-после, че цялата наша публичност се дели само по две оси:

- геополитическата ос: Европа - Евразия
- човешката ос: Почтеност - Корумпираност.

Ако един журналист няма сетивата да поставя интервюираните по тези оси - значи тя/той обслужва не обществения, а интереса на интервюирания. Именно там нашата корупционерска класа е направила най-големите си инвестиции.

За да може в един момент хората да възприемат корупцията като нещо обичайно, а Запада - като причина за проблемите им. И като невинни агънца да гласуват за вълка да ги пази. За да продължава корупцията, а нейните представители да ни гледат от ТВ и от парламентарната трибуна.

Само когато горното стане ясно на повечето българи, ще има надежда за истинска промяна у нас.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

ВАС позволи на "Евролаб 2011" да остане в наетите помещения в ГКПП "Капитан Андреево"

Съдът продължава да се произнася в полза на частния "монополист" на границата

Вежди Рашидов се връща в политиката през листата на ГЕРБ в Пловдив

Бившият министър на културата вероятно ще е втори след водача на листата Бойко Борисов

А вие как пътувате това лято? 

Кои са алтернативните начини за придвижване през топлите месеци и как да изберем правилното превозно средство?

Корнелия Нинова обвини наследника си в "лъжи и манипулации"

Нинова отрича да е правила масови уволнения в МИИ и държавните дружества

В Запорожие се готви референдум за присъединяване към Русия

Ръководителят на руската администрация в района е издал официална заповед

С четири деца в кемпера на път от Англия до Турция: Семейството с дом на колела

Да напуснеш работата и стария си дом, за да живееш на път с цялото семейство

Трети ден сайтът на БАБХ е недостъпен заради хакерска атака

От Агенцията посочват, че атаката не влияе върху работат им на граничните пунктове в страната

Забавени заявки за износ на оръжие за около 1 млрд. лв. ще бъдат одобрени

"Въпреки че това е бомба, ако трябва да гръмне в ръцете ми, но ще подкрепя бизнеса", обяви новият министър на икономиката