Дуейн Джонсън дари ,,историческа" сума на фондацията, подпомогаща актьорите в Холивуд Снимка: © Getty

Дуейн Джонсън направи „исторически“ финансов принос към Фондацията за подмомагане на профсъюза на холивудските актьори SAG-AFTRA, който предоставя спешна подкрепа на членовете на профсъюза по време на стачка.

Според Variety актьорът от "Бързи и яростни" е направил седемцифреното дарение в отговор на писмо, изпратено от президента на фондацията Кортни Б. Ванс.

Ванс и изпълнителният дирекор на фондацията Сид Уилсън са писали на 2700 от най-добре печелещите актьори във филмовата индустрия.

Кортни Б. Ванс, фондация SAG-AFTRA

Това е най-голямото единично дарение, което някога сме получавали от един човек наведнъж. Това, което е удивително, е, че този чек ще помогне на хиляди актьори да запазят прехраната си.", каза Уилсън.

,,Искам да благодаря на Дуейн за огромната му щедрост, състрадание и желание да се помогне по този значим начин за общността ни. Благодаря от името на хилядите, които ще бъдат подпомогнати от неговото историческо дарение.”, добави Ванс.

Фондацията SAG-AFTRA първоначално е създадена през 1985 г. от Гилдията на филмовите актьори. Тя представлява организация с нестопанска цел, която изпълнява различни програми за подпомагане на членовете на профсъюза.

Уилсън посочи, че много членове на SAG-AFTRA са изправени пред „финансова разорение“ по време на стачката. Той сподели и, че дори преди началото й фондацията е получавала „от 5 до 10 пъти повече искания за финансова помощ", като смята, че тепърва предстои да се увеличават.

По време на COVID пандемията фондацията SAG-AFTRA подпомогна 160 хиляди членове на профсъюза чрез Програмата за спешна финансова помощ на фондацията, която отново ще бъде използвана за подпомагане на актьорите в периода на стачката.

Субсидиите осигуряват до1500 долара на човек, но при екстремни условия, когато има здравословни проблеми или ситуации, които показват, че даден актьор е в сериозна опасност, член на SAG-AFTRA може да получи до 6000 долара спешна финансова помощ.

По този начин седемцифреното дарение на Джонсън има потенциала да помогне на хиляди актьори. Уилсън изчислява, че между 7 000 и 10 000 членове ще се нуждаят от тази помощ.

Холивуд спира: Актьорите обявиха историческа стачка


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Живот

Училище за русалки: Петя, която превръща приказката в реалност

Въпрос към момичетата: Колко от вас като деца са мечтали да станат русалки? 

18:30 - 28.04.2024
Важно днес

Петков: Пеевски държи влиянието в прокуратурата и службите, а Борисов - гласовете, за да няма реформа

Според Петков преговори след изборите са възможни само ако Борисов се "разкачи" от Пеевски

18:18 - 28.04.2024
галерия

Tenniscore - новата модна тенденция, вдъхновена от Зендея и "Challengers"

Външният вид на tenniscore включва смесица от традиционни тенис стилове с елементи от тихия лукс

17:45 - 28.04.2024