Джак Шлосбърг: Внукът на Кенеди, който стана сензация с политическия си дебют

Той е само на 27 години, но успя да измести вниманието от Джо Байдън по време на Националната конференция на Демократическата партия.

Единственият внук на Джон Кенеди - Джак Шлосбърг - направи първата си политическа реч на партийния форум, провеждан виртуално заради съображения за сигурност в условията на Covid-пандемията.

Шлосбърг и неговата майка Каролайн Кенеди (дъщеря на Джон и Джаки Кенеди) се включиха в конференцията с 2-минутен видеоклип, с който заявиха подкрепата си за номинацията на Джо Байдън.

Появата на наследниците от легендарната политическа династия донесе ключова символика на събитието: Каролайн Кенеди напомни, че преди 60 години нейният баща официално започва успешната си президентска кампания, като "предизвика американците да погледнат към бъдещето и да се включат в неговия поход към нови граници".

"Това беше призив към хората с млади сърца, независимо от тяхната възраст или партийна принадлежност. Времената се промениха, но темите от речта на моя дядо - кураж, единство и патриотизъм - са също толкова важни днес, колкото и през 1960 г. Отново имаме нужда от лидер, който вярва, че най-добрите дни за Америка предстоят. Имаме нужда от Джо Байдън", каза Джак Шлосбърг.

Той посочи, че президентските избори през ноември 2020 г. ще "предопределят целия живот на нашето поколение".

"Трябва да се справим с проблемите на климатичните промени, трябва да прекратим системната расова несправедливост. Трябва да направим здравеопазването достъпно за всеки. И трябва да възстановим икономиката си, така че да помага на работещите семейства. Можем да го направим. Можем да достигнем тези нови граници, но само с президент, който се пита какво може да направи за страната си и какво можем да направим заедно за света. От нас зависи. Да изберем Джо Байдън за президент на САЩ", завърши речта на Шлосбърг.

Посланието му беше кратко, но въздействащо. Роден през 1993 г. в семейството на Каролайн Кенеди и Едуин Шлосбърг, възпитаник на Йейл и Харвард, Джак е единственият внук на покойния американски президент. Той е и единственият жив директен мъжки наследник на фамилията след смъртта на Джон Кенеди - младши при самолетна катастрофа през 1999 г.

Силната визуална прилика между двамата направи силно впечатление на зрителите на Националната конференция, ако се съди по множеството публикации в социалните мрежи след речта на семейство Кенеди.

Джак Шлосбърг има диплома по право и бизнес администрация. Занимавал се е с журналистика, подобно на покойния си чичо, като има публикации в Washington Post, Time и др. Докато Каролайн Кенеди изпълняваше длъжността посланик на САЩ в Япония, синът й започва да работи в местната компания за електронна търговия Rakuten.

Професионалните му интереси не се изчерпват само с медиите и корпоративния живот - през 2018 г. Джак Шлосбърг направи актьорски дебют с роля в полицейския сериал Blue Bloods.

"Вдъхновен съм от наследството, което моето семейство е оставило в политиката. Това е нещо, с което силно се гордея. Но все още се опитвам да открия своя собствен път. Все още не съм решил с какво ще се занимавам", казва Шлосбърг в интервю за Today през 2019 г.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Кирил Петков: Компроматите срещу Борисов и тези срещу Коцев идват от едно и също място

Снимките с пачките на Борисов от преди години са извадени от същите служби, които той не иска да реформира днес, коментира Петков

17:54 - 14.04.2024
Важно днес

Александър Йоловски се оказа съветник на настоящия ресорен министър

Разкритието направи самият Йоловски в телевизионно интервю за БНТ.

14:38 - 14.04.2024
Важно днес

САЩ и Великобритания ограничават търговията с руски метали

Смята се, че този ход може да навреди на Русия икономически, тъй като тя е ключов износител на метали.

11:22 - 14.04.2024
Важно днес

Критично остава състоянието на простреляното в главата дете

Простреляното в главата дете е настанено в реанимацията на болница "Пирогов" за интензивно лечение и активно наблюдение.

09:38 - 14.04.2024
Важно днес

Иран изстреля 300 дрона и ракети по Израел, 99% от тях са свалени (Обновена)

Иран започна военна операция срещу Израел

23:58 - 13.04.2024