Експлозия разтърси центъра на Кьолн Снимка: © Getty Images

Голяма експлозия избухна в германския град Кьолн, съобщават няколко германски медии.

По първоначална информация взривно устройство е избухнало малко след 6 часа сутринта в близост до нощен клуб. Експлозията се е случила в центъра на града на улица, на която се намират много барове и клубове.

Съобщава се, че входната част на нощния клуб е сериозно повредена. Има паднали плочи и счупени стъкла на прозорци. Според в. "Bild" има ранени. Служител, отговарящ за почистването, е тежко ранен и откаран в болница.

Регионалният вестник "Експрес" в Кьолн твърди, че разполага със запис от охранителна камера. На него се вижда как мъж с качулка оставя чанта пред входа на сградата, а след това се стига и до експлозията.

Полицията съобщи, че на околовръстния път Хоенцолернринг в Кьолн се провежда мащабна операция и че жителите трябва да избягват района в момента.

Към момента няма повече подробности за случилото се. Не се знае какво точно се е взривило и какви са били мотивите за деянието. Няма и задържани.

Очаквайте подробности!


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Кино и сериали

Изживейте магията на Хогуортс със специалната селекция „Перон 9¾“ в EON Видеотека

Всички филми за Хари Потър и Фантастични животни – от първото писмо до Хогуортс до последната битка за съдбата на магьосническия свят.

16:36 - 18.09.2024
Бизнес

Лихвите по депозити достигнаха 3,5% в приложението на tbi bank

Инфлацията вече не "яде" спестяванията

14:13 - 18.09.2024