Допълнителна доза романтика и интрига очаква феновете на "Бриджъртън" в Storytel Снимка: © Storytel

Бляскавата семейна сага „Бриджъртън“, която вкарва читателите и зрителите през парадния вход на лондонското висше общество, накара милиони по света да живеят тялом в 21 век, но духом да се върнат в началото на 19 век и Регентската ера.

Поредицата на авторката Джулия Куин, която преди четири години се превърна и в култов сериал, обсебва с фантазията за аристократичен, дързък и романтичен живот.

Заедно с многобройните наследници на покойния виконт Бриджъртън и читателят е въвлечен във вълнуващи приключения, обикаляне с карети, танци в бални зали, тайни срещи в съвършените английски градини и всичко това с нови и нови интриги.

Интересно е, че авторката, която пише под кралско звучащ псевдоним, всъщност е американка.

Това обаче не й пречи да съгради изключително ярка и убедителна вселена, от която искаме да сме част и ние – всеки ден, всеки миг. И докато милионите фенове по света тръпнат в очакване на всяка следваща доза Бриджъртън с епизодите от новия сезон на сериала, който излезе преди броени дни, Storytel се погрижи да облекчи романтично-аристократичната ни абстиненция.

Така цялата поредица „Бриджъртън“ от осем аудиокниги, която ни позволява във всеки един момент да се връщаме назад към любими моменти в историята или да прескачаме напред, е достъпна във водещата платформа за аудио и е-книги. Освен това за автентичността на преживяването допринася прочитът на британската актриса Розалин Ландор, която е сред най-награждаваните гласове на аудиокниги в света през последното десетилетие.

И приятните изненади не свършват с това - през юни Storytel зарадва българските фенове със специална тематична аудиоселекция с над 30 култови исторически романса, които могат да ви помогнат да изкарате наистина вълнуващо лято. В нея ще можете да намерите както други аудиокниги на авторката Джулия Куин на български език, така и произведения на основната й конкурентка Елоиза Джеймс, чиито остроумни, брилянти истории също ни подтикват да повярваме в романтикатата от началото на 19 век.

В селекцията попада и още едно заглавие, което е в основата на култов сериал – „Друговремец“ на Диана Габалдон, което пък ни прави част от романтично пътуване във времето към далечната 1743 г. в Шотландия. Интересното е, че авторката на тази сага също е американка. А втората част от поредицата - “В капана на времето”, от броени дни също може да бъде слушана на български език, благодарение на актрисата Йоанна Темелкова.

Селекцията исторически романси на Storytel ще ни срещне и с още много любими автори като Исабел Алиенде, Джоджо Мойс, Наташа Лестър, Лусинда Райли, Колин Фалконър, които ще ни разходят през различни епохи от следвоенна Италия и Франция, през харемите на Османската империя чак до джунглите на Южна Америка. А общият знаменател в тази разнообразна селекция са добре разказаните истории, силата на любовта и свободната воля.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Властите започват евакуация на хора, които живеят в района на Гара Елин Пелин (Обновена)

По първоначална информация има пострадали.

18:41 - 25.07.2024
Европейски дневници

България е доникъде с предложенията за еврокомисари, а ЕК даде краен срок

България все още е в следизборна безизходица и не е ясно какво ще се случва с кандидатите за еврокомисари

17:40 - 25.07.2024
Важно днес

"Александровска" болница спира аутопсиите - моргата е препълнена

Това може да блокира работата по разследвания, алармира прокуратурата

17:02 - 25.07.2024
Млада България

Защо 25% от поколението Z водят родителите си на интервюта за работа

В сравнение с поколенията преди тях, Gen Z имат по-особено отношение към работата

16:34 - 25.07.2024
Бизнес

OTP Group, част от която е и Банка ДСК, e най-добре представящaта се банка в Европа, според S&P

OTP Group оглави първата класация на S&P Global Market Intelligence за най-добре представящите се банки в Европа за 2023 година

15:59 - 25.07.2024
Важно днес

ПП-ДБ поискаха създаването на парламентарна комисия срещу кмет на ГЕРБ

В мотивите към проекта се посочва, че жители на Доспат и представители на местния бизнес твърдят, че са "жертви на множество случаи на репресия от страна на кмета.

15:58 - 25.07.2024
Европейски дневници

ЕК завежда дела срещу България в съда на ЕС заради няколко нарушения

ЕК е завела три дела срещу България по различни законодателни нарушения

15:10 - 25.07.2024