Елена Гунчева финтира "Възраждане" - оттегля оставката си и става независим депутат Снимка: © Булевард България

Елена Гунчева, която преди дни подаде заявление за напускане на Народното събрание, е решила изненадващо да се откаже от оставката си като депутат.

Вместо това тя ще напусне единствено ПГ на "Възраждане", а ще остане независим народен представител. С това групата на Костадин Костадинов ще остане с 12 членове.

Пред "24 часа" Гунчева заявява, че иска да запази депутатското си място поне до 13 юли, когато приключва болничният ѝ отпуск.

"Оттам нататък ще видим", казва тя.

Тя твърди, че е взела решението си да остане като независим депутат заради проявеното "неразбиране, авторитарен стил и оплюване" от страна на ръководството на "Възраждане".

"Нека тръпне в очакване", казва още тя по адрес на партийния лидер Костадин Костадинов.

Разпадът в отношенията на Гунчева и Костадинов се случи преди седмица, когато депутатката от Пловдив за първи път даде сигнал за недоволство от ръководството на партията. Тя обяви, че съпартийците ѝ са забранили медийните ѝ участия и не поддържат законодателните ѝ инициативи след скандала, който провокира с призивите си за руски удари с "високоточкови" оръжия срещу българския Министерски съвет през март.

Впоследствие Цончо Ганев от "Възраждане" я обвини в отцепване от партията заради предполагаеми предложения за финансова облага или назначения срещу подкрепа за кабинета. Тя отрече твърденията му като "грозни спекулации".

Заявлението на Елена Гунчева за напускане на НС беше получено в деловодството на парламента в понеделник, но оставката ѝ не е обявена и в пленарната зала, за да може на нейно място да се закълне следващият в листата на "Възраждане" в Пловдив.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Хърватският президент скочи в собствения си капан. Получи забрана да е премиер

Зоран Миланович отказа да напусне поста си, за да участва в кампанията

16:47 - 19.04.2024
Важно днес

Две бебета са починали от коклюш в Кюстендил (Обновена)

Бебетата са били в предимунизационна възраст

12:22 - 19.04.2024
Важно днес

Даниел Митов се отказа да е външен министър

Разочарован е, че ПП-ДБ "не приеха нашата номинация"

11:32 - 19.04.2024